Prethodni članak
Sljedeći članak

Austrijska policija: ‘Na snimci nije Danka’


Austrijska policija rano jutros oglasila se novim priopćenjem o Danki Ilić (2) i snimci dvije Rumunjke, koje su dovedene u vezu s nestankom djevojčice. Navode da one nemaju veze s nestankom, piše Zagreb.info.

“Srpski državljanin koji živi u Beču prijavio je srpskim vlastima da je na tramvajskoj stanici primijetio malo dijete u pratnji dvije odrasle žene.
Utvrđujući sličnost između djevojčice i dvogodišnjeg djeteta nestalog u Srbiji, on je napravio video snimku troje ljudi i podijelio ga sa srpskim vlastima. Pošto su rođaci nakon pregleda slika izjavili da se najvjerojatnije radi o nestaloj djevojčici, fotografije je objavila Uprava bečke državne policije 3. aprila 2024. godine po nalogu bečkog javnog tužiteljstva, navodi se u priopćenju austrijske policije.

Sada je razjašnjen identitet osoba sa slika i s njima je uspostavljen kontakt. Na osnovu istrage i pratećih činjenica, veza između osoba prikazanih na objavljenim fotografijama i nestale djevojčice iz Bora može se jasno i bez ikakve sumnje isključiti”, poručuju, prenosi Blic.rs.

Cijela Srbija, podsjetimo, traga za nestalom dvogodišnjom Dankom, a nedavno je isplivala i video snimka iz Beča na kojoj se vidi djevojčica koja joj jako nalikuje. Curica na snimci je u pratnji dvije Rumunjke za kojima se intenzivno traga.

Dok je bečka policija priopćila kako je po njima vrlo vjerojatno da je snimljena curica zapravo Danka, austrijski portal Kosmo tvrdi da je pronašao jednu od snimljenih Rumunjki. Žena govori da prolazi kroz noćnu moru jer je curica na snimci njena kćer.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook