Prethodni članak
Sljedeći članak

Australci Đokovića prebacili u hotel; protiv deportacije borit će se sudskim putem

Đoković je, naime, pokrenuo tužbu na saveznom sudu kako bi osporio odluku o deportaciji. Sudac Anthony Kelly odgodio je ročište za 16 sati


Jedan od najboljih tenisača svijeta Srbin Novak Đoković nakon sedam sati provedenih na aerodromu u Melbourneu nije dobio vizu za ulazak u zemlju i morat će napustiti Australiju, prenose australski mediji.

Njegovi odvjetnici pojavili su se u četvrtak poslijepodne na sudu u Melbourneu, nakon što je njihovom klijentu po dolasku u Australiju ukinuta viza, piše Večernji.hr.

Đoković je premješten u imigracijski pritvor u hotel Park u Carltonu. Đoković je, naime, pokrenuo tužbu na saveznom sudu kako bi osporio odluku o deportaciji. Sudac Anthony Kelly odgodio je ročište za 16 sati i rekao da će proučiti slučaj. Nakon što je odvjetnik savezne vlade potvrdio da je Đoković sada u hotelu, sudac Kelly je pitao ima li prvi svjetski tenisač pristup teniskom terenu za trening. Sudac Kelly je također pitao odvjetnike kada bi trebao početi Australian Open te je li poznato kada je Đoković trebao odigrati svoj prvi meč. Odvjetnici su potvrdili da je turnir trebao početi 17. siječnja, ali ždrijeb još nije poznat.

Podsjetimo, lokalne vlasti države Viktorije, čiji je Melbourne glavni grad, nisu Đokoviću odobrile ulazak u zemlju jer nije cijepljen, a potom nije podnio odgovarajući zahtjev. Đokovićev je navodno aplicirao za pogrešnu vizu, koja ne podržava medicinsko izuzeće za cijepljenje. Đoković je vjerovao kako je preskočio najveći problem kada je dobio liječničku dozvolu za nastup na prvom Grand Slam turniru sezone. Međutim, Đoković se našao u problemima jer nije pravilno ispunio obrazac za vizu, piše Večernji.hr.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook