Prethodni članak
Sljedeći članak

['ASISTIRAJMO VALENTINU ZA POBJEDNIČKI GOL'] Dođite na humanitarnu utakmicu u Začretje i pomozite 15 – godišnjem Valentinu u borbi protiv leukemije

Humanitarnu utakmicu organizira NK Jedinstvo, gdje je Valentino započeo svoje prve nogometne korake


Nogometni klub Jedinstvo iz Svetog Križa Začretja organizira humanitarnu utakmicu na kojoj će se prikupljati sredstva za liječenje 15 – godišnjeg Valentina Družinca, koji bitku vodi sa zloćudnom bolesti.

Valentino je od akutne limfatične leukemije obolio lani, a nakon nedavno obavljene transplantacije koštane srži i izlaska iz bolnice s dobrom dijagnozom, bolest se vratila. Valentinu je potrebna nova transplantacija koštane srži i nekoliko ciklusa kemoterapije.

Budući da je Valentino nogometaš, koji je svoje prve nogometne korake započeo igrajući za NK Jedinstvo iz Svetog Križa Začretja, klub je uz podršku svih članova, kao i prijatelja obitelji, pokrenuo humanitarnu akciju kojom bi se pomoglo obitelji Družinec u ovim teškim trenucima.

Naime, kako bi svakodnevno boravila uz Valentina, njegova je majka morala iznajmiti stan u Zagrebu, kojeg samo djelomično subvencionira Udruga oboljelih od malignih bolesti, dok otac kombinira bolovanje i godišnji odmor kako bi mogao biti uz njih. Troškovi stanovanja u Zagrebu te svakodnevnog putovanja oca u bolnicu i nazad, osobne djetetove potrepštine, dodaci prehrani i razni vitamini kako bi se Valentinu podigao imunitet, stvaraju velike izdatke za ovu skromnu obitelju koja uz Valentina ima i kćer Lorenu.

Stoga NK Jedininstvo poziva sve ljude dobroga srca da dođu na humanitarnu nogometnu utakmicu, koja će se između NK JEDINSTVO i NK TREŠNJEVKA održati u utorak, 1. listopada u 17.30 sati na igralištu NK Jedinstva u Svetom Križu Začretju.

Sva prikupljena sredstva na utakmici utrošit će se isključivo i jedino za pomoć Valentinu u liječenju i njegovoj obitelji, a novčana sredstva za Valentina prikupljati će se i na računu otvorenom za humanitarnu akciju "S Valentinom do pobjede-zajedno smo jači!":  HR2123600001502621851, otvorenom kod Zagrebačke banke d.d. 

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook