Prethodni članak
Sljedeći članak

Asfaltirat će se pet nerazvrstanih cesta na području grada Zlatara

Uređivanje uništenih cesta i kopanje odvodnih kanala nakon zimskih nedaća i obilnih padalina


Obilni snijeg ove zime nanio je dosta štete nerazvrstanim cestama na području grada Zlatara, a tome doprinose i obilne kiše. Stoga se krenulo u komunalne akcije, uređivanje nerazvrstanih cesta koje nisu asfaltirane te kopanje odvodnih kanala. – Ima dosta posla, a posebno su velike štete na prometnicama u naseljima podno Ivanščice. Puno smo novca potrošili na zimsko održavanje, a još nam nisu stigla nikakva dodatna sredstva koja smo tražili. Prvo će se urediti ceste u najkritičnijem stanju – ističe gradonačelnica Jasenka Auguštan – Pentek, koja dodaje da je završen i natječaj za asfaltiranje nerazvrstanih cesta.

- Što se tiče našeg plana prema proračunu za ovu godinu, raspisali smo poziv na nadmetanje za asfaltiranje pet cesta na području grada Zlatara, a gledali smo da te ceste budu u različitim naseljima. Želimo ravnomjeran razvoj cijelog područja grada Zlatara, a to znači i njegovih ruralnih područja. Naš plan koji smo prošle godine započeli s jednom nerazvrstanom cestom Plašči – Petrekovići se nastavlja – kaže gradonačelnica. Tako će ove godine biti asfaltirane ceste u Repnu, odvojak Borgudani, zatim stara cesta u Belcu, dio dionice u Donjoj Selnici, u Erveniku Zlatarskom jedan spoj s mostom i u Petruševcu selo Čepeki. Vrijednost investicije po pozivnom nadmetanju, nakon kojeg je potpisan ugovor s izvođačem, je 400 tisuća kuna s PDV - om. Posao su dobile Županijske ceste Zagrebačke županije, a rok za završetak radova je 30. rujna.

Gotov je i natječaj za projektiranje rasvjete na području grada Zlatara. - Odlučili smo da na temelju energetskog pregleda koji smo napravili s REGEA – om, krenemo u izradu projekta, jer na žalost mnoga zlatarska naselja još nemaju javnu rasvjetu, pa nas ne zadovoljava samo izmjena postojećih rasvjetnih tijela za uštedu, već želimo da rasvjetu dobiju i naselja koja je nemaju. Tek po izradi projektne dokumentacije moći ćemo vidjeti troškovnik o kojoj se cifri i koliko rasvjetnih tijela radi – ističe Jasenka Auguštan – Pentek. Naručili smo i projekt reciklažnog dvorišta, a uskoro će biti i otvaranje ponuda javne nabave koju smo pokrenuli za cestu Donja Batina – Ervenik Zlatarski, za koju smo dobili sredstva na Mjeri 7.2.2., kako bi što prije krenulo i asfaltiranje te dionice.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook