Prethodni članak
Sljedeći članak

Asfaltirat će se pet nerazvrstanih cesta na području grada Zlatara

Uređivanje uništenih cesta i kopanje odvodnih kanala nakon zimskih nedaća i obilnih padalina


Obilni snijeg ove zime nanio je dosta štete nerazvrstanim cestama na području grada Zlatara, a tome doprinose i obilne kiše. Stoga se krenulo u komunalne akcije, uređivanje nerazvrstanih cesta koje nisu asfaltirane te kopanje odvodnih kanala. – Ima dosta posla, a posebno su velike štete na prometnicama u naseljima podno Ivanščice. Puno smo novca potrošili na zimsko održavanje, a još nam nisu stigla nikakva dodatna sredstva koja smo tražili. Prvo će se urediti ceste u najkritičnijem stanju – ističe gradonačelnica Jasenka Auguštan – Pentek, koja dodaje da je završen i natječaj za asfaltiranje nerazvrstanih cesta.

- Što se tiče našeg plana prema proračunu za ovu godinu, raspisali smo poziv na nadmetanje za asfaltiranje pet cesta na području grada Zlatara, a gledali smo da te ceste budu u različitim naseljima. Želimo ravnomjeran razvoj cijelog područja grada Zlatara, a to znači i njegovih ruralnih područja. Naš plan koji smo prošle godine započeli s jednom nerazvrstanom cestom Plašči – Petrekovići se nastavlja – kaže gradonačelnica. Tako će ove godine biti asfaltirane ceste u Repnu, odvojak Borgudani, zatim stara cesta u Belcu, dio dionice u Donjoj Selnici, u Erveniku Zlatarskom jedan spoj s mostom i u Petruševcu selo Čepeki. Vrijednost investicije po pozivnom nadmetanju, nakon kojeg je potpisan ugovor s izvođačem, je 400 tisuća kuna s PDV - om. Posao su dobile Županijske ceste Zagrebačke županije, a rok za završetak radova je 30. rujna.

Gotov je i natječaj za projektiranje rasvjete na području grada Zlatara. - Odlučili smo da na temelju energetskog pregleda koji smo napravili s REGEA – om, krenemo u izradu projekta, jer na žalost mnoga zlatarska naselja još nemaju javnu rasvjetu, pa nas ne zadovoljava samo izmjena postojećih rasvjetnih tijela za uštedu, već želimo da rasvjetu dobiju i naselja koja je nemaju. Tek po izradi projektne dokumentacije moći ćemo vidjeti troškovnik o kojoj se cifri i koliko rasvjetnih tijela radi – ističe Jasenka Auguštan – Pentek. Naručili smo i projekt reciklažnog dvorišta, a uskoro će biti i otvaranje ponuda javne nabave koju smo pokrenuli za cestu Donja Batina – Ervenik Zlatarski, za koju smo dobili sredstva na Mjeri 7.2.2., kako bi što prije krenulo i asfaltiranje te dionice.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Magla mjestimice smanjuje vidljivost u središnjoj Hrvatskoj, Gorskom kotaru i Lici, a ima je i na autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče između Lučkog i Karlovca te tunela Mala Kapela i Sveti Rok, A3 Bregana-Lipovac između Ivanje Reke i Križa te čvoro...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program