Prethodni članak
Sljedeći članak

'Asfaltirat će se cesta Benkovići - Rihtarići, zaobilaznica u centru i još dvije dionice'

Ovo ljeto bit će radno u Loboru, kreću radovi na asfaltiranju nekoliko nerazvrstanih cesta


Na području općine Lobor i ovo će ljeto biti radno. U pripremi su veliki radovi na poboljšanju infrastrukture, a naglasak je ponovno i ovu godinu na nerazvrstanim cestama - najavila je načelnica Ljubica Jembrih. Ovu je godinu tako u planu asfaltiranje četiri dionice; Benkovići - Rihtarići plus odvojak, Ulica Tomislava Krajnika - tzv. zaobilaznica u centru, ulica u naselju Šeremeti i jedna dionica u Ulici Ante Kovačića.

 

- Javna nabava je završena, izabran je najpovoljniji izvođač, samo se čekaju rokovi za ugovaranje radova, a što će biti uskoro. Prvo krećemo s našom najlošijom dionicom, a to je cesta u naselju Benkovići – Rihtarići – ističe Jembrih te dodaje da radovi na asfaltiranju planiraju biti završeni do kraja godine. Istovremeno se priprema i tehnička dokumentacija za sljedeću godinu za asfaltiranje preostalih nerazvrstanih cesta u dogovoru s predstavnicima mjesnih odbora, a cilj je, kaže, da svaka kuća dobije asfalt, što je normalno u 21. stoljeću.


– U ove tri godine na području općine Lobor asfaltirano je ukupno oko 4 kilometara cesta. Bitno je za naglasiti da su u zadnje tri godine naši sumještani oslobođeni sufinanciranja asfalta, dok su za vrijeme mjesnih zajednica mještani plaćali 85 % asfalt, a kada se oformila Općina 25 posto. Sada se ta financijska konstrukcija zatvara uz pomoć Ministarstva regionalnog razvoja i programa brdsko - planinskog područja i općinskog proračuna– rekla je načelnica te naglasila da je i dalje problem županijska cesta za koju će pokušati naći zajedničko rješenje da se konačno stavi na red, jer na dužini od 11 km, 400 metara koliko je u planu ove godine za asfaltiranje je, kap u moru.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook