Prethodni članak
Sljedeći članak

APEL DJEČJEG DOMA U ZAGREBU: Postani udomitelj! Sva djeca i mladi imaju pravo na život u obitelji


Djeca i mladi nikad nisu dovoljno veliki da ne požele živjeti u obitelji koja će im pružiti skrb i odgoj, sigurnost, toplinu, ljubav i prihvaćanje. Svakome djetetu potrebna je stabilna, sigurna, emocionalno topla i podržavajuća obiteljska okolina za cjelovit razvoj i sazrijevanje, prenosi portal vijesti.hr.

Apel Dječjeg doma donosimo u cijelosti :

"Najveći broj djece na smještaju u Dječjem domu Zagreb ima kontakte sa svojim roditeljima u mjeri i na način kako su stručni timovi procijenili da je u najboljem interesu djeteta.

Svakako je u najboljem interesu ove djece da što kraće vrijeme borave u ustanovi. Kada nije moguć povratak u obitelj, potrebno je osigurati alternativnu obiteljsku skrb kroz uslugu udomiteljstva. Iako se radi o usluzi definiranoj zakonom i pravilnicima, kvaliteta i dugoročnost ovog odnosa ovise o komplementarnosti osoba, prihvaćanju djeteta takvog kakvo jest i načinu na koji se u određenoj obitelji grade odnosi.

Kako je broj sada angažiranih udomiteljskih obitelji nedovoljan za podmirenje potreba za smještajem, to se Dječji dom Zagreb pridružio naporima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, centara za socijalnu skrb i drugih dionika javnog i civilnog sektora u motiviranju i pronalaženju novih obitelji.

Cilj je doprinijeti smanjenju broja i vremena boravka u ustanovi djece i mladih bez odgovarajuće roditeljske skrbi i osigurati im kvalitetno odrastanje u modelima obiteljske skrbi", stoji na Facebook stranicama Dječjeg doma Zagreb.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook