Prethodni članak
Sljedeći članak

Antimaskeri opet pred školom u Krapinskim Toplicama. Stigla interventa, a školu čuvaju i zaštitari

Danas u školu dolazi i ministar prosvjete Radovan Fuchs


Nakon incidenta u petak kada su prosvjednici koji se protive maskama nasilno upali u školu u Krapinskim Toplicama, pri čemu je čistačici pozlilo pa je završila u bolnici, o čemu je naš portal prvi pisao, jutros se desetak antimaskera ponovno pojavilo pred školom.

Zbog svega je stigla i interventna policija koja je stala pred prosvjednika, a školu čuvaju i dva zaštitara.

Ispred školu zasad je sve mirno, izuzev poneko dobacivanje prosvjednika novinarima. Prosvjednike i danas predvodi Kristijan Gaćina koji se i prvi prošli tjedan pobunio što njegov sin, polaznik osmog razreda, mora nositi masku. Njegov sin ni danas nije htio staviti masku pri ulasku u školski hodnik i nije pušten u školu.

Ravnatelj škole Samson Štibohar potvrdio je da je učenik nakon zamolbe da je u zajedničkim prostorjama potrebno nositi masku, odbio ući u školu.

„Zaštitari ne stvaraju poteškoće nikom pri ulazu, oni samo paze na red i mir, a mi nastavljamo s nastavnim procesom kao da se ništa ne događa. A ovim prosvjedom se moraju baviti institucije koje su za to zadužene. Jutros je stigao tim psihologa za pružanje psihološke pomoći djelatnicima kojima je prouzročena šteta, a onda će se utvrditi situacija s učenicima koji su prisustvovali ulasku nasilničke horde i svjedočili vrijeđanju i govoru mržnje“, napomenuo je Štibohar.

Djeca su još uvijek pod stresom i šokom, ističe ravnatelj i dodaje : „Mnogi prvašići su u petak išli plačući kući. Dobili smo i dosta poziva roditelja koji su tražili zaštitu svoje djece, a o svemu su obaviještene sve institucije, vidjet ćemo koja će biti daljnja postupanja u narednom periodu, da se šteta svede na najmanju moguću razinu"

Samson Štibohar je potvrdio informaciju da je za danas najavljen i dolazak ministra obrazovanja Radovana Fuchsa i njegovog tajnika u školu te ravnateljice Uprave za odgoj i obrazovanje.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook