Prethodni članak
Sljedeći članak

Antikorupcijsko povjerenstvo KZŽ održalo petu sjednicu

Antikorupcijsko povjerenstvo Krapinsko-zagorske županije je u srijedu 28. studenoga 2018. godine, u prostorijama Županije u Krapini održalo svoju petu sjednicu - posljednju o ovoj godini.

  • foto: arhiva (slika s konstituirajuće sjednice Vijeća)

    foto: arhiva (slika s konstituirajuće sjednice Vijeća)


Na 5. sjednici Antikorupcijskog povjerenstva su, između ostalog, razmatrane poduzete aktivnosti tijekom godine, kao i planirane aktivnosti u narednom razdoblju. S obzirom na činjenicu da je konstituirajuća sjednica održana u ožujku te da je ukupno održano 5 sjednica i donijeta dva značajna akta (Akcijski plan suzbijanja korupcije u Krapinsko-zagorskoj županiji za razdoblje od 2018. do 2021. godine i Etički kodeks nositelja političkih dužnosti u Krapinsko-zagorskoj županiji) zaključeno je da se početak djelovanja Antikorupcijskog povjerenstva može smatrati uspješnim.

U suradnji s Ministarstvom pravosuđa i Povjerenstvom za odlučivanje o sukobu interesa održana je i konferencija „SUKOB INTERESA“, kako za članove Antikorupcijskog povjerenstva, tako i za nositelje političkih dužnosti na lokalnoj razini i službenike županijskih upravnih odjela. Antikorupcijsko povjerenstvo razmatralo je i zaprimljene prigovore građana i prijave koruptivnih radnji – dio je rješavan sukladno nadležnostima Antikorupcijskog povjerenstva, a dio je upućivan nadležnim službama na daljnje postupanje.

U sljedećoj godini Antikorupcijsko povjerenstvo nastavit će s provođenjem mjera iz Akcijskog plana suzbijanja korupcije, u planu je održati barem 4 sjednice (po potrebi i više), te 2 tematske konferencije i(li) okrugla stola. U sklopu daljnjih edukativnih aktivnosti uspostavit će se suradnja i sa Savjetom mladih Krapinsko-zagorske županije, kako bi se s problematikom korupcije i stvaranja nulte stope tolerancije prema koruptivnim ponašanjima,  upoznali i pripadnici mlađe populacije u Krapinsko-zagorskoj županiji. Daljnja suradnja s građanima Krapinsko-zagorske županije u suzbijanju korupcije i nadalje će biti prioritetna.

Dosadašnji rad Antikorupcijskog povjerenstva pohvalno su ocijenili i župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, te predsjednica Županijske skupštine Krapinsko-zagorske županije Vlasta Hubicki, koji su izrazili punu podršku i potporu aktivnostima Antikorupcijskog povjerenstva u narednom razdoblju.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook