Prethodni članak
Sljedeći članak

ANKETA: 'Ako je virus toliko opasan, onda smo maske trebali stalno nositi, a ne malo je obavezno pa malo nije'

Pitali smo građane što misle o obaveznom nošenju maski


Neke stvari koje su nam do sada bile preporučene, sada postaju obvezni dio svakodnevice. Od ponedjeljka, 13. srpnja 2020. godine na snagu je stupilo obavezno nošenje maski za lice ili medicinskih maski. Maske za lice ili medicinske maske obavezni su koristiti zaposlenici zdravstvenih ustanova i osobe koje dolaze u posjet pacijentima, ako su posjete dopuštene, vozači, ostali zaposlenici u prijevoznim sredstvima javnog prometa i putnici u javnom prometu, zaposlenici u trgovačkoj djelatnosti i kupci za vrijeme boravka u prodavaonicama, zaposlenici u ugostiteljskoj djelatnosti koji dolaze u kontakt s gostima ili sudjeluju u posluživanju i pripremi jela, pića i napitaka i druge osobe koje na to posebnim uputama i preporukama obveže Hrvatski zavod za javno zdravstvo. Pitali smo Zagorce što misle o toj odluci i da li će se pridržavati toga, evo što su nam rekli.

Sidonija Bazmenjak, Krapina:

Moramo se pridržavati mjera, što ćemo drugo. Čula sam na vijestima da se ponovno moraju nositi u zatvorenim prostorima i ja ću se toga pridržavati. Mislim da se na taj način manje šire bacili i infekcije.

Suzana Katalenić, Gornje Jesenje:

Slažem se s tim da se maskice moraju nositi jer ako ih svi nosimo svi smo ipak više zaštićeni, a samo ako ih nekolicina nosi, to nema smisla. Pošto su otvorene granice i imamo turiste, onda sam svakako da ih nosimo.

Petra Dlesk, Krapina:

Ne odobravam to jer čas je to obavezno, čas nije. Sad odjednom se trebaju obavezno nositi, to je sve trik, Vlada je napravila svoje, izbori su prošli i to je to.

Ranko Marjanović, Krapina:

To su bedastoće. Danas sam bio u jednoj trgovini, ne rade im klime kak bi trebale, mora se nositi maska i jednostavno je prezagušljivo, ne možeš normalno ni disati. Ak je već taj virus tolko opasan, onda smo ih trebali skroz nositi, a ne malo je obavezno pa malo nije...Mogli smo ih nositi onda od 2.mjeseca i gotovo. Ne slažem se s tim, ali ću se pridržavati i nosit ću ih.

Karlo Posilović, Đurmanec:

Da li sada podržavam nošenje maskica, to je jedno veliko pitanje. Ja ću ju nositi, ali čudno je to kako prvo nošenje maski nije bilo obavezno, pitamo se zašto, pa zato jer ih nisi imao gdje kupiti. Sad su maskice na tržištu raspoložive i sad su već obavezne. Svakako ih je bolje nositi, ali da je to neka stopostotna zaštita, sigurno nije. Nije u redu da se neki političari nisu pridržavali mjera za vrijeme kampanje, pogotovo sam državni vrh. Na taj način, nisu primjer nikome.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook