Prethodni članak
Sljedeći članak

Ministar Beroš rekao je da bi epidemija koronavirusa mogla potrajati do lipnja ili srpnja

Ministar zdravstva Vili Beroš gostujući u RTL Direktu iznio je neke nove detalje vezane uz situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj


Ministar zdravstva Vili Beroš gostujući u RTL Direktu iznio je neke nove detalje vezane uz situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj.
Komentirao je tako informacije po kojima liječnici svoja putovanja nisu zatajili svojim nadređenima te da nisu prekršili ni jednu preporuku iz tog razdoblja kada su bili na putu. - Kontaktirao sam ravnatelja. Do mene su došle i druge informacije. Morat ćemo o tome razgovarati. - Nije želio odgovoriti na pitanje jesu li dvoje novozaraženih u Splitu roditelji već zaražene liječnice, prenosi Telegram.hr.
Ministar je komentirao i činjenicu da Hrvatskoj općenito nedostaje liječnika koji su u ovakvim situacijama neophodni, te odgovorio na pitanje što će se dogoditi ako ih se veći broj zarazi. - Odluka u mobilizaciji zdravstvenih radnika mi omogućuje da popunimo praznine gdje ih nedostaje. U ovom trenutku to ne predstavlja opasnost - rekao je i dodao kako se radi na tome da situacija ne eskalira kao ona u Italiji ili Španjolskoj. - Ako broj oboljelih bude puno veći nego sada, ako širenje bude veće nego sada, onda ćemo razgovarati o mjerama – odgovorio je na pitanje može li se u Hrvatskoj očekivati karantena. Komentirajući veći broj testiranja u Sloveniji nego u Hrvatskoj, kazao je da ne zna zašto to čine, ali da zna da su “njihovi rezultati zaustavljanja širenja loši”. Pritom je naglasio kako se sustav u Hrvatskoj isključivo vodi preporukama struke. Beroš je kazao kako je teško procijeniti do kada će na snazi biti mjere opreza. - Ako se koronavirus bude ponašao u skladu sa svim epidemijama, sigurno je da može trajati do lipnja ili srpnja – dodao je. Na pitanje hoćemo li do tada biti pod ovim strogim mjerama, odgovorio je - Ako i to bude tako, to neće biti strašno. Bitno je da to prebrodimo i krenemo dalje - rekao je ministar, prenosi Telegram.hr.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook