Prethodni članak
Sljedeći članak

Agro food park, bio bazen, planinarska skloništa 'Radobojske krijesnice' i uređenje trga

U novom proračunu Općine Radoboj osigurana su sredstva i za neke projekte čija se realizacija planira u narednih nekoliko godina


U novom proračunu Općine Radoboj osigurana su sredstva i za neke nove projekte čija se realizacija planira u narednih nekoliko godina. Jedan od tih projekata je uređenje šetnice od Crkve do novog planinarskog doma. Projekt vrijednosti 2.500.000 do 3.000.000 kuna će se realizirati u suradnji s Hrvatskim vodama, a Općina Radoboj je za tu namjenu osigurala 200.000 kuna.

Agro središte za građane

Kod planinarskog doma planira se i izgradnja bio bazena, a u 2021. će se krenuti s izradom projektne dokumentacije. Uređenje pješačke zone planira se od centra Radoboja do kružnog toka, projekt će se prijaviti na natječaj LAG-a Zeleni bregi, a planirano je ukupno 1.050.000 kuna. Izgradnja planinarskih skloništa „Radobojske krijesnice“ planira se u iznosu 187.500, a ideja je da se na vrhovima Strahinjčice postave skloništa otvorenog tipa kako bi se planinarima osigurala mjesta za odmor i okrijepu, a kako bi privukli što više zaljubljenika u prirodu na naše područje. Agro food park čija je procijenjena vrijednost 4.000.000 eura još jedan je veliki projekt koji se planira realizirati u idućih nekoliko godina, koji ima za cilj osigurati konkurentnost i rast malih i srednjih proizvođača hrane te promovirati Radoboj kao zelenu i održivu turističku destinaciju, ali i mjesto za perspektivan život lokalnog stanovništva. Agro food park planira se na površini od 130.000 m2, u kojem bi poljoprivrednici proizvodili organsku hranu uz suradnju sa znanstvenim sektorom, dok će posjetitelji moći samostalno ubirati voće i povrće, uživati u zabavnim i edukativnim zonama, koristiti ugostiteljske objekte te rekreativnu infrastrukturu. Agro food park mogao bi postati svojevrsno agro središte za građane, poljoprivrednike i znanstvenike koji će razmjenom znanja i radom na znanstvenim projektima pridonijeti napretku poljoprivrednog sektora na nacionalnoj razini. Planira se i uređenje biciklističkih i planinarskih staza te početak uređenja muzeja na otvorenom kod lovačkog doma u zaselku Malogorski.

Urbano središte općine

Krenut će se i sa projektom uređenja trga u centru Radoboja odnosno u suradnji s vlasnicima zadružnog doma krenut će se u izradu projektne dokumentacije za rekonstrukciju i uređenje. - Time ćemo u centru Radoboja moći stvoriti trg koji će uz buduću pješačku zonu činiti urbano središte naše općine. Osim svih ovih projekata kojima je nositelj Općina Radoboj ne smijemo zaboraviti i projekt proširenja zgrade osnovne škole u Radoboju. U tijeku je izrada projektne dokumentacije, nositelj projekta je OŠ Side Košutić i Krapinsko-zagorska županija kao osnivač, a Općina Radoboj pruža potrebnu pomoć u realizaciji. Dogradnja škole projekt je vrijedan oko 25.000.000 kuna i zajedno sa projektom Agro Food parka, izgradnjom bio bazena i projektom uređenja trga i zadružnog doma u Radoboju procijenjene vrijednosti oko 10.000.000 kuna, planirani su za prijave na natječaje Europske unije za iduću financijsku omotnicu i nadamo se da će natječaji biti raspisani u narednih nekoliko godina kako bi iste kandidirali i nastavili sa urbanim razvojem naše prelijepe Općine Radoboj. A Općina Radoboj će kao i do sada biti spremna za novu financijsko investicijsku EU omotnicu s nabrojanim projektima vrijednosti veće od 10.000.000 eura - kažu u Općini Radoboj.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Kolnici su mjestimice vlažni i skliski, a zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Ponegdje ima i magle. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da na put ne kreću...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program