Prethodni članak
Sljedeći članak

Advent u Oroslavju: Klizalište, koncerti, bogata gastro ponuda, predstave i animacije za djecu i mlade

Bogati program predstavljaju organizator Roman Rogović te gradonačelnik Viktor Šimunić ispred Grada Oroslavja kao partnera


ZL: Oroslavje se u posljednje dvije godine pokazalo kao odličan organizator velikih manifestacija kroz 'Ljetnu pozornicu'. Kako to da ste se ove godine odlučili na Advent, kojega Oroslavje zapravo nikad nije imalo, barem ne u ovom obliku?

Šimunić: Svaki trud se kad-tad isplati, tako se i naš. Ljetna pozornica je sinergija ne samo Grada nego svih gradskih institucija, zaposlenika, poduzetnika i ljudi. Mi s tom tombolom zaokružujemo priču i možemo ju jedino na taj način napraviti. I baš zato jer smo tak dobro to radili, vjerujem da se i gospodin Rogović nama obratio s organizacijom. Naime, on je organizator, mi smo partneri i spremni smo biti podrška takvom projektu, jer na taj način naš grad živi cijelu godinu. Cilj nam je zadržati taj događaj u Oroslavju, koje nije takav advent dosad nikad imalo.

ZL: Vjerujem da će zanimati mnoge, kako to da se Advent iz Stubaka preselio baš u Oroslavje? Kako je došlo do suradnje?

Rogović: S mog gledišta su Oroslavje, Stubičke Toplice, Donja i Gornja Stubica jedna velika zajednica i stvaraju jednu cjelinu. Kako je organiziranje Adventa prelazilo u sve veći zahvat, koji supruga i ja jednostavno više nismo mogli sami obavljati, pa smo tražili okruženje koje nam omogućuje da iz te manifestacije izvučemo najbolje za zajednicu. Nije prevelika tajna, da se najveća manifestacija Stubičkih Toplica po pitanju sadržaja i raznolikosti aktivno ignorirala od strane političkog vodstva Stubičkih Toplica, pa smo razmišljali o opcijama u kojima nema predrasude na osobnoj razini. Grad Oroslavje se nametnuo kao prvi odabir, jer nam je pogon u Oroslavju, a i okruženje i preduvjeti su jednostavno idealni. Oro trg je centralna pozicija, ima parkirnih mjesta, ima centralnu poziciju po pitanju infrastrukture i cestovnom povezanošću. I na kraju krajeva se želimo iskazati zajednici unutar koje smo stvorili naš brend za festivalsku logistiku „WOODMOOD“ te im na taj način dodijeliti jedan predbožićni poklon. Kompletna postava adventa, veliki broj dječjih predstava, ali i mnogo više je donacija našeg poduzeća jednom dinamičnom i uspješnom Gradu Oroslavju.

ZL: Osim lokacije, možemo li očekivati nešto drugačije naspram Stubaka? Neke novitete (osim izvođača, naravno)?

Rogović: Naravno da imamo novitete kao i svake godine. Izazov je naravno iz godine u godinu sve veći i veći, a ove godine smo uložili u dodatne ukrase, ali i raznovrsniju ponudu ugostiteljskih kućica. Najveći plus nam je mogućnost korištenja društvenog doma s čim smo dobili zatvoreni prostor za kazališne predstave za velike i male, predstavljanje naših lokalnih udruga, što sportskih tako i umjetničkih ali i puno više….. No, ne želimo previše otkriti, već pozivamo sve da se dođu na lice mjesta uvjeriti!

ZL: Kakav će biti program, gdje će se sve odvijati?

Šimunić: Imat ćemo paralelno program u Domu kulture i na trgu. Bit će to jedan veliki organizacijski pothvat i ponosan sam da ćemo imati jedan takav događaj u Zagorju, a i šire, jer takav veliki advent mogu organizirati veliki gradovi, ali mi pokazujemo da možemo i mi. Program počinje 1.12. sa službenim otvorenjem u 18 sati, uz voditelja Marija Petrekovića te koncert Roberta Marekovića i Swingersa, a potom koncert Učiteljica. Uglavnom, program je koncipiran tako da petkom i subotom imami svirku, a nedjeljom domaće oroslavske glumce koji će pričati priče djeci, nakon toga nastup nekog domaćeg KUD – a i radionice za djecu, predstave i program u Domu kulture, kamo nam već 3.12. dolazi Kazalište Kerempuh. Imat ćemo i 6.12. dječji program uz Svetog Nikolu, vilenjake i poklone, program će biti i na Badnjak, ali i dan prije kada će poklone dijeliti Djed Božićnjak. Tu su i tradicionalni Moto mrazovi 16.12. uz Mineu, dan prije koncert Klape Intrade, a naravno, bit će i Doček u podne. Advent završavamo 7.1. dječjim programom. Naravno, tu je i bogata gastro ponuda zagorskih ugostitelja, koji su već svima poznati, tako da će posjetitelji moći i dobro pojesti i popiti. Klizalište će raditi i preko tjedna, a za vrijeme praznika, preko tjedna će biti i više programa za djecu i mlade.

Rogović: Kao svaka manifestacija i sportsko događanje, i naše je klizalište podložno vremenskim uvjetima. Samo klizalište bude izdržalo daleko više od naših razmišljanja, no kad je površina pod vodom, na ledu se klizaći brzo smoče pa nemaju volju za klizanjem. Ali mi vjerujemo u sreću s vremenom te ukoliko se ispostavi da nas prati prošlogodišnji trend budemo u dogovoru s gradom našli nadoknadu za taj dio. Advent se održava kod svakog vremena izuzev jakih pljuskova, a tada budemo na našim kanalima („Advent u Oroslavju“) društvenih mreža posjetitelje obavijestili.

ZL: Kakva su očekivanja od Adventa u Oroslavju?

Rogović: Naša očekivanja su da se budu svi gosti i posjetitelji dobro zabavili, a najviše djeca i mladi. Nadamo se da bude za svakoga po nekaj, obzirom da je program od početka održavanje manifestacije najbogatije popunjen. Naši ugostitelji Vas dočekuju s puno poznatog i još više noviteta. Tako da se bez srama može reći da je ovo najbogatija ponuda po pitanju programa, ugostiteljstva i općenito sadržaja u našoj županiji!

Šimunić: Očekujemo da će nas svi Zagorci doći posjetiti, da ćemo imati puni trg, što bi mi bilo drago! Program je odličan tako da, pratite Facebook stranicu Advent u Oroslavju, gdje će biti objavljivani svi detalji programa, važne informacije i eventualne promjene.

Evo i kompletnog programa od 1. prosinca do 7. siječnja:

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook