Prethodni članak
Sljedeći članak

Advent u Mariji Bistrici otvara Indira Forza: 'Bit će to koncert o kojem će se pričati danima!'

O angažmanima preko zime u 'novom normalnom', vremenu došašća u njezinom domu i još mnogočemu, popričali smo s Indirom, koja je pozvala publiku na svoj koncert u Mariji Bistrici, na otvaranju Adventa


ZL: Iza Vas je radno ljeto, ali nekako je pred svima nama zima, koja nas ponovo stavlja u ove krute okvire epidemije. Kako se Vi nosite s 'novim normalnim', poslovno, a i privatno?

Indira: Čovjeku je u prirodi da se prilagođava, ali i bori za sebe, za napredak. Ljeto i jesen dali su nam ponovo neku nadu, odahnuli smo, radili smo, družili se. Sada ponovo pratimo sve promjene i upute kako bi se očuvalo zdravlje, ali pronalazimo modele kako da i dalje možemo raditi u sigurnim uvjetima. Borac sam, veseljak, uvijek vidim onu dobru stranu u životu i to me i u ovim čudnim vremenima vodi.  

ZL: Je li Vam dobro došlo malo prisilnog predaha ili Vam nedostaje onaj ritam od 'prije korone'? Jeste li uspjeli nadoknaditi nastupe tijekom ljeta?

Indira: Ne može se nadoknaditi izgubljeno, ali možemo nastaviti raditi i to je bitno. Zadnjih par mjeseci je bilo koncerata, ali to nije ni blizu starom ritmu. No, nisam sjedila prekriženih ruku, cijelo to vrijeme dok nije bilo nastupa, već sam radila druge stvari. Suprug i ja imamo proizvodnju sprava za vježbanje Koloseum i namještaj Indira Levak dizajn koji ja dizajniram. Posvetila sam se više tom poslu i nastali su divni interijeri i privatni gym-ovi. Sada ponovo usklađujem i koncerte i proizvodnju, a pokazalo se da je i investicija u turizam bila dobra ideja.

ZL: Nakon dugogodišnje karijere u Coloniji, sada ste i sama autorica brojnih pjesama, koje publika voli. Jeste li se bojali napraviti taj korak, otići u solo vode i što biste preporučili brojnim mladim nadama koje tek sada kreću u neke vlastite projekte i otkrivanja na glazbenoj sceni?

Indira: Je l' vam ja izgledam kao žena koja se boji izazova?! Uživam u svakom novom kreativnom zadatku koji si zadam, a solo karijera je bila logičan korak nakon dvadeset godina u grupi. Za mene je to bila prava odluka u pravo vrijeme, ali teško je nekome drugome reći što je dobro za njega. Novim generacijama glazbenika mogu samo reći da treba strpljenja, uživati na svom putu i biti zahvalan na svakoj prilici. Čini mi se da bi sad svi htjeli biti uspješni preko noći, ali za dugotrajnu karijeru bez oscilacija poput moje treba biti dosljedan sebi, iskren prema publici i kontinuirano raditi. 

ZL: Svojom ste pojavom, energijom, nastupima, ostavili velikoga traga na mnogim generacijama koje su Vas voljele od samih početaka s Colonijom, kasnije, ali i sada kada Vas slušaju kao Indiru Forzu. Po čemu je poseban taj Vaš odnos s publikom? Što im dajete, a što ona daje Vama?

Indira: Iskrenost i međusobno poštovanje važni su za svaku vezu, pa tako i glazbenika i publike. Oni znaju što mogu očekivati od mene na svakom koncertu i ja sam uvijek zahvalna na njihovoj podršci i aplauzu. Jedni bez drugih ne možemo! Jedva čekam svako naše druženje kada plešemo i pjevamo uglas, to su partyji za pamćenje!

ZL: Odakle crpite energiju, koja pršti na Vašim nastupima i kako održavate kondiciju?

Indira: Nema tu čarobnog napitka, takva sam se rodila! S osmijehom se budim, ne mogu sjediti dugo na jednom mjestu, jer imam previše ideja i želje da realiziram sve odmah i sada. Zahvaljujući suprugu, koji je i moj trener, u odličnoj sam kondiciji, jer svakodnevno odradimo trening koji je u potpunosti prilagođen mojim potrebama. Bez dobre kondicije ne bih mogla izdržati koncerte na kojima plešem od prve do zadnje minute. Živim zapravo kao sportaš, jer to je jedini ispravni put.

ZL: Hoće li ova zima ipak biti radna? Ima li angažmana i čime ćete se baviti u narednom razdoblju?

Indira: Ima angažmana i nadam se da se ništa neće promijeniti, jer u ovo slavljeničko vrijeme svima treba lijepih trenutaka za kreiranje uspomena koje hrane dušu. 27.11 nastupam na otvorenju Adventa u Mariji Bistrici, 28.11. sam u Nijemcima, 3.12. nastupam u Crnoj Gori, a 10.12. nakon dosta vremena imam koncert u Zagrebu, u Boogaloou. 23.12. sam u Beogradu, a Novu godinu dočekat ću na pozornici u Mostaru! Zaista se veselim svakom nastupu i druženju s mojom publikom, jer znam da nam svima to jaaakooo treba!

ZL: Dolazite u Mariju Bistricu, na otvorenje Adventa. Što ste pripremili za taj koncert?

Indira: Pripremite se na spektakl! Obujte udobne cipelice, jer ćemo plesati i pjevati moje stare i nove hitove, to će biti koncert o kojem će se pričati danima, zato nemojte nikako to propustiti! U Mariji Bistrici je uvijek posebna atmosfera i ugođaj adventa je poseban, jako se veselim!

ZL: Vrijeme došašća za mnoge je posebno po mnogočemu. Kako Vi doživljavate prosinac? Kakva je atmosfera u Vašem domu? Volite li ukrase i božićne dekoracije i kako se pripremate za Božić? Što za Vas predstavlja taj blagdan i kako ga slavite?

Indira: Ovo je vrijeme koje obožavam iz više razloga, volim kada je sve okićeno, svjetlucavo, nekako svečano. I moj dom je već pun dekoracija koje posebno vole moje mace koje su oduševljene novim sjajnim igračkama. Često dekoracije ne prežive do Božića, ali meni je to simpatično! Hahaha! Božić uvijek nastojim provesti u krugu najmilijih, jer to je poseban blagdan za sve vjernike. Blagdanski stol pun je delicija koje sama pripremam. U ovo doba godine ljudima se vrati osmijeh na lice i događaju se divne stvari, svi smo više posvećeni ugađanju drugima i imam osjećaj da uspijemo sve probleme ostaviti po strani… kad bi svaki dan bio Božić… zar ne?!

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook