Prethodni članak
Sljedeći članak

‘53. Sajam i izložba zagorskih vina’ u Bedekovčini održat će se 30. srpnja

Pandemija uzrokovana virusom COVID-19 prošle je godine onemogućila održavanje Sajma i izložbe zagorskih vina


S ciljem da ovogodišnji Sajam vina učine mjestom okupljanja vinogradara i vinara Krapinsko - zagorske županije, koji će javnosti prezentirati najkvalitetnija vina koja se proizvode u našim vinogorjima te sa željom poticanja konkurentnosti zagorskih vina na tržištu i uključivanja vinske ponude Krapinsko-zagorske županije u enogastronomsku ponudu Hrvatske, načelnik Općine Bedekovčina Darko Ban poziva predsjednike vinarskih i vinogradarskih udruga da potaknu svoje članove koji su odlikovani zlatnim odličjem na vinarijadama da se prijave na „53. Sajam i izložbu zagorskih vina“, Bedekovčina 2021. godine.


Udruga Vino zagorje Krapinsko-zagorske županije 11. srpnja 2021. godine u prostorijama restorana na Bedekovčanskim jezerima u Bedekovčini u vremenu od 8,00 do 12,00 sati prikupljat će uzorke vina za ocjenjivanje.
Za sudjelovanje na ocjenjivanju vina potrebno je dostaviti za svaki prijavljeni uzorak vina 6 boca u ambalaži od 1 ili 0,75 litara, a kod predikatnih i desertnih vina za svaki prijavljeni uzorak vina 3 boce u originalnoj ambalaži od 0,250 do 0,75 litara. Svaki uzorak treba imati etiketu iz koje je vidljivo: naziv vina ili sorta, puni naziv i adresa proizvođača, vol.% alkohola, godina berbe. Također je potrebno ispuniti prijavne listove koji se nalaze na web strancama Općine Bedekovčina te je poželjno priložiti nalaz kemijske analize vina koja uključuje slijedeće parametre: alkohol, ukupne kiseline i reducirani šećer. Kotizacija za svaki uzorak vina iznosi 100,00 kuna, a plaćanje se vrši u gotovini pri samoj dostavi uzoraka.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook