Prethodni članak
Sljedeći članak

[4. NL – SREDIŠTE 7. KOLO: STRAŽA – ODRA] Novi bod Straže


Straža je u subotu u 7. kolu 4. NL središte dočekala Odru. Bila je to nova prilika za dobru partiju Straže na svom terenu. U tri domaće utakmice sezone nogometaši iz Huma na Sutli su svali puta izgledali dobro ili vrlo dobro, ali je ubilježena samo jedna pobjeda, protiv jake Segeste. Ovaj puta u goste je stigla Odra, koja je u prvih 6 kola uzela 10 bodova i držala 6. mjesto. Straža je kolo prije uzela prvi bod na gostovanjima, kod Zeline, što je morao biti dobar podstrek za ovu utakmicu.

Na odmor sa 1:1

Bolje su krenuli gosti i u prvih 10-tak minuta stvorili dvije prilike. U obje se našao kapetan Filip Luter, ali u obje situacije je u završnici bio neprecizan, pa Krunoslav Drašković na golu Straže nije morao intervenirati. Straža je nakon toga zaprijetila u 17. minuti, kada se po desnoj strani probio David Janžek i pucao iskosa sa 15-tak metara, ali je Mate Zubak na golu Odre bio na mjestu. No, u 21. minuti Straža dolazi do vodstva. Slobodan udarac s lijeve strane iskosa izveo je kapetan Karlo Leško. Ubacio je oštru loptu u kazneni prostor, ona je, uz povremena dodirivanja prošla sve do druge stative, gdje ju Zubak kratko odbija, a Borna Vidiček sa par metara šalje u mrežu. U 23. minuti Janžek je nabacio s desne strane na Darija Špoljara, no bila je to teška lopta pa ju Špoljar ne uspijeva zahvatiti kako treba. Vodstvo Straže nije dugo trajalo.

U 25. minuti s lijeve strane po travi je upućena lopta u kazneni prostor domaćina. Činilo se kao da će ju Dennis Krsnik izbiti, no skliska lopta na isto takvom terenu prošla mu je ispod noge i došla točno na nogu Tunižanina u redovima Odre Haithema Hanachia, koji pak potkopava loptu i desnom nogom s desne strane prebacuje Draškovića za 1:1. Slovenac u redovima Straže Ivan Firer okušao je udarac u 25. minuti, ali sa 25 metara puca preko gola. Odra je imala prigodu u 31. minuti, kada se sam na 6-7 metara od gola Draškovića našao Zdeslav Drmić, ali je nabačenu loptu glavom promašio. Zadnja dva pokušaja u prvih 45 minuta imala je Straža i to u 37. i 39. minuti. Najprije je nakon auta Špoljar na lijevoj strani vratio loptu na 15-tak metara za Davida Draškovića, čiji je udarac otišao malo pored lijeve stative, a potom je Špoljar pokušao iz slobodnjaka sa 25 metara, ali je pucao tik uz desnu stativu Zubakova gola. Tako se na odmor odlazi sa 1:1.

I u nastavku svakom po jedan gol

U nastavku prvi su zaprijetili domaćini i to u 50. minuti, kada se izvrsno na lijevoj strani oslobodio Špoljar i nakon pretrčanih 30-tak metara ubacio, no Firer je zakasnio djelić sekunda, pa je obrana Odre otklonila opasnost. Firer je još jednom pokušao iz slobodnjaka u 55. minuti, ali opet je, ovaj puta sa 30 metara, pucao preko gola. U 57. minuti bilježimo pokušaj gostiju. Na dugu loptu u središnjicu kaznenog prostora skakali su Drmić i golman Drašković, koji je ipak bio viši u skoku i otklonio opasnost. U 58. minuti Straža opet dolazi do vodstva i to nakon sjajne solo akcije Firera. Slovenac je primio loptu na ulasku u protivničku polovicu. Naizgled ju je izgubio, ali ju je opet iščeprkao, krenuo 30-tak metara i onda poslao tri obrambena igrača varkom u jednu stranu, a on gurnuo loptu u drugu, lijevu i lijevom nogom sa 16 metara precizno pogodio uz samu stativu za 2:1. Nakon gola činilo se da Straža kontrolira utakmicu, iako većih prilika nije bilo.

Izdvajamo tek pokušaj Leška u 60. minuti sa 25 metara pored gola. Ni gosti nisu imali nekih prilika, ali su ipak u 73. minuti nakon prekida izjednačili. Slobodan udarac, malo s desne strane sa 25 metara izveo je Robert Pisačić, a lopta se od živog zida odbila na lijevu stranu do Lutera, koji je bio sam. Drašković se s gola sjurio da smanji kut, Luter puca pored njega i lopta odlazi pored stative. No, na nju su išli Hanachi i jedan obrambeni igrač Straže. Iako je dojam da nitko nije mogao do lopta, Hanachi je pao, a sudac odmah pokazao na 11 metara signalizirajući povlačenje. Domaćini su jako negodovali, kako zbog samog penala, tako i zbog situacije koja mu je prethodila, tražeći zaleđe Hanachia, no sudac Damir Turkalj iz Kutine nije se obazirao. Iz naše pozicije teško je bilo vidjeti točno, no situacija je u najmanju ruku sumnjiva. Sa 11 metara siguran je bio Pisačić za 2:2. Do kraja Straža je hrabro krenula po sva tro boda, dok se sa klupa gostiju moglo čuti da je 2:2 dobar rezultat. Shodno tome do kraja tek pokušaj Lutera u 81. minuti iz slobodnjaka sa 30 metara. Lopta je nezgodno odskočila ali je Drašković bio oprezan i uhvatio je rukama. Domaćini pak u zadnjih 15 minuta pokušavaju sve da stignu do gola. U 75. Leško puca sa 25 metara preko gola, a u 86. nakon ubačaja s lijeve strane Vidiček glavom puca preslabo da bi ugrozio Zubaka.

I konačno u 89. minuti Firer izvodi slobodan udarac iskosa sa 35 metara s desne strane i šalje vrlo upotrebljivu loptu pred gol, ali ona prolazi kroz gužvu bez da ju itko dira i odlazi metar pored desne stative gola gostiju. Bila je to zadnja šansa za Stražu, koja tako dolazi do još jednog boda, no opet ostaje dojam da je tako malo nedostajalo do osvajanja sva tri boda.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook