Prethodni članak
Sljedeći članak

[20. GODIŠNJICA SMRTI FRANJE TUĐMANA] Počast prvom hrvatskom predsjedniku odala županijska i općinska delegacija



Povodom 20. obljetnice smrti prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, županijska delegacija predvođena županom Željkom Kolarom i zamjenicima Jasnom Petek i Anđelkom Ferekom Jambrekom te delegacija Općine Veliko Trgovišće predvođena načelnikom Robertom Grebličkim i njegovom zamjenicom Šteficom Kukoljom položili su vijence i zapalili svijeće ispred njegove rodne kuće.


Kako je rekao načelnik Robert Greblički, prošlo je 20. godina od smrti hrvatskog predsjednika i rođenog Trgovišćanca, dr.Franje Tuđmana, a prisjećanjem na njega daje mu se počast za sve što je napravio. – Uspomena na prvog hrvatskog predsjednika i dalje živi, no mislim da prerijetko. Uglavnom ga se svi sjećaju kad su kampanje - istaknuo je Greblički uz riječi kako poziva sve ljude da posjete Veliko Trgovišće, rodnu kuću dr. Franje Tuđmana i Spomen školu.


-Kao i svake godine na dan smrti prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana delegacija Krapinsko – zagorske županije položi vijenac pokraj njegove rodne kuće i na taj način odaje počast prvom hrvatskom predsjedniku, našem Zagorcu koji je zasigurno najzaslužniji za stvaranje samostalne neovisne hrvatske države. Tuđman je u vrlo složenim političkim okolnostima i jasnom potporom hrvatskog naroda krenuo u osamostaljenje Hrvatske, što je bio san Hrvata kroz stoljeća. Vi znate da je izvršena agresija na RH, da nam u tim okolnostima nije bila sklona niti međunarodna zajednica, da smo formirali Vladu nacionalnog jedinstva i da smo kroz Domovinski rat zahvaljujući prije svega braniteljima uspjeli obraniti i osloboditi dio hrvatskog teritorija i nakon toga jednom mudrom odlukom predsjednika Tuđmana, mirnom reintegracijom uspjeli smo vratiti Hrvatsko Podunavlja i Vukovar u pravni suverenitet Republike Hrvatske, čime se spriječio ogroman broj žrtava s jedne i druge strane – izjavio je župan Željko Kolar.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook