Prethodni članak
Sljedeći članak

17. ROĐENDAN ZAGORSKOG LISTA: Pitali smo naše sugrađane čitaju li nas rado, što im se u našem tjedniku sviđa, a što nedostaje

Doznali smo da neke naše građane posebno zanima sport, neki rado pročitaju vijesti iz svojih općina i gradova, prolistaju oglase, a neke zanima onaj zabavniji dio novina, poput ‘skrajca’, horoskopa i križaljki


Prvi je broj Zagorskog lista izašao prije 17 godina. Do punoljetnosti nas još dijeli samo godina dana, još smo mladi i 17 godina možda se ne čini puno, no na stranicama Zagorskog lista našle su se već nebrojene vijesti, reportaže, ljudske priče, one sretne i manje sretne. Čitaju li nas rado, pitali smo naše Zagorce, a doznali smo da neke naše građane posebno zanima sport, neki rado pročitaju vijesti iz svojih općina i gradova, prolistaju oglase, a neke zanima onaj zabavniji dio novina, poput ‘skrajca’ na zadnjoj stranici, horoskopa i križaljki. Dobili smo i nekoliko sugestija i prijedloga, primjerice da više pišemo o ljudima koji trebaju neku pomoć, o socijalnim temama, a i da putopisima predstavimo zagorski kraj. No, gotovo svi se slažu u jednom – dobro je da izlazimo, jer lokalnog smo karaktera i tu se najbolje informiraju o novostima iz svog kraja.

Zora Mikuličić, Krapinske Toplice:

Povremeno čitam Zagorski list, prolistam, provjerim što se dešava u našoj županiji. Sve me zanima, čitati što se gradi, radi, škole, omladina, infrastuktura. Čitam i prognozu, horoskop, sve pročitam. Zagorski list mi je zanimljiv, rado ga čitam i u kafiću. Iz Dalmacije sam ovdje doselila prije 17 godina, pa sam već domaća.

Zlatko Jug, Zabok:

Čitam Zagorski list, najviše me zanima sport, o tome najviše čitam jer mi je to najzanimljivije, super to pratite. Pogledam i sve drugo u novinama. Zagorski list je potreban u našoj sredini, ništa lokalno nema u drugim novinama, kod vas se nađe najviše informacija.

Željko Dumbović, Mače:

Rijetko čitam Zagorski list, ne kupujem novine, ali kad naiđem na njega u trgovini ili kafiću, prolistam. Zanima me što se dešava u županiji, vijesti iz gradova i općina. Sport me ne zanima. Taj list bi mogao biti još i jači, možda bi trebalo malo više popratiti socijalnu tematiku, ljudi su nezaposleni, teško žive…

Štefanija Hršak, Tisanić Jarek:

Čitam Zagorski list, volim pročitati kaj se događa u našoj županiji. Kad ga uzmem u ruke, idem po redu, najprije naslove, pa onda izaberem što me zanima, temu koja mi je najbliža. Rado gledam i oglase, dobro dođu. Hvala Bogu da imamo Zagorski list, sve imate obuhvaćeno, nemaš kaj reći, prekrasno.

Nevenka Krznar, Lug Zabočki:

Ne čitam Zagorski list, niti druge novine, ne zanima me, previše nam je informacija i onako. Vijesti slušam na radiju i to je dosta.

Biserka Osrečak, Pavlovec:

Većinom čitam Zagorski list, ali više gledam novosti na webu. Najviše me zanimaju vijesti o domaćim proizvodima, obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, pogledam i sport. Sve u svemu, dobar je to list. Možda bi se više trebalo pisati o ljudima koji su u potrebi i trebaju pomoć.

Zdenko Mikulić, Strmec:

Čitam povremeno, kada imam vremena, kupim rado Zagorski list. Najviše me zanima održavanje cesta, infrastrukture, vijesti iz poljoprivrede. Volim dobre vijesti, pročitati o nekom napretku. Puno se toga može naći, nije loš list.

Branka Cvetko, Sveti Križ Začretje:

Povremeno čitam Zagorski list. Čitam ga od početka do kraja, a da se razveselim, uvijek pročitam onu zadnju stranicu, skrajec, to je baš da si ‘zguštam’ na kraju i nasmijem se. Prezatrpani smo nekim stvarima, mediji nas trpaju negativom, treba više pozitive, vedrijih tema. Koliko ih se može naći, ne znam, vjerojatno malo, ali treba isticati i lijepe stvari koje se događaju oko nas.

Marija Grah, Palovec Zabočki:

Ne baš redovito, ali povremeno kupim Zagorski list. Zanima me sve što se događa u našem kraju, zanimaju me mali oglasi i oglasi za posao. List je dobar, nemam prigovora. Sretan rođendan Zagorskom listu!

Branka Uršulić, Novi Golubovec:

Suprug obožava čitati Zagorski list. Prati posebno sport. Ja si pogledam, prolistam, obično krenem od zadnje strane, te zabavne stvari, pa križaljka, burza, a onda i vijesti iz naše županije. Za svaku pohvalu je Zagorski list, samo tako nastavite!

Stanko Gredičak, Oroslavje:

Povremno čitam Zagorski list. Najviše mi sviđaju događanja, informacije iz općina i gradova te oglas, koji ljudima puno znače. List je dobar, izvještavate o svemu, ima i sporta, jako dobro da postoji list za ovo područje.

Vladimir Tršinski, Zabok:

Redovito čitam Zagorski list, svakog utorka kupim kada izađe novi broj, jedna od novina koje dobro daju informaciju što se događa u našoj županiji, više se može naći nego u dnevnom tisku. Detaljnije informacije. Imate i horoskop, zabavnih stvari, križaljke, list je baš u redu.

Dragutin Gorupec, Oroslavje:

Kupujem list sporadično, posebno zbog oglasa. Nekada i sam objavim oglas u Zagorskom listu. Rado uzmem list u ruke, jer sam Zagorec. U njemu piše sve što se događa u našem kraju, lokalnog je karaktera, a to nam treba, i u redu je.

Franjo Tenšek, Zabok:

Čitam redovito Zagorski list. Čitam sve, od početka do kraja, sve o Zagorju me zanima. Možda bi trebalo malo više tekstova tipa putopisi, predstaviti kraj. Prezadovoljan sam Zagorskim listom.

Matea Zebić, Gornja Stubica:

Ne čitam baš novine, jedino na facebooku čitam vijesti iz Zagorja koje objavite. Informacije iz Zagorja me zanimaju i rado kliknem. Zagorski list jesam koji put prolistala, ali ne kupujem novine, više internet, facebook, ja sam mlađa generacija.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook