Prethodni članak
Sljedeći članak

[100% DOMAĆE – 100%EKO – 100% ETNO U ZLATAR BISTRICI] 'Mi Zagorci zaista imamo što pokazati'

U zlatarbistričkom Domu kulture otvoren je šesti po redu sajam domaćih proizvoda i zdrave hrane, a traje tijekom cijelog subotnjeg poslijepodneva


U organizaciji Općine Zlatar Bistrica, tijekom današnje subote, sve do 18 sati, u Domu kulture održava se sajam domaćih proizvoda i zdrave hrane, '100% domaće – 100% eko – 100% etno'.

Izložbeno – prodajni sajam, šesti po redu, otvorio je kao izaslanik župana Krapinsko – zagorske županije gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek. – U današnje vrijeme, kada su trgovine preplavljene uvoznim proizvodima, ovakvi sajmovi pokazuju što još uvijek mi u Hrvatskoj, Zagorju i okolici, možemo ponuditi kao sto posto domaće, sto posto zdravo i sto posto etno – rekao je Brlek.

Na sajmu se prezentiraju domaći autohtoni proizvodi, proizvodi tradicijskih obrta, zdrava hrana, ljekovito bilje, prirodna kozmetika, proizvodi iz integriranog i eko - uzgoja obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava iz našeg kraja i iz drugih županija te tradicijske igračke i ručni radovi, a sudjeluje više od 30 izlagača iz Krapinsko – zagorske županije, s područja grada Zagreba i Zagrebačke županije.

Brojem izlagača i odazivom zadovoljan je načelnik Općine Zlatar Bistrica Žarko Miholić. – Šesti sajam zdrave hrane i domaćih proizvoda potvrđuje da mi Zagorci zaista imamo što pokazati. Ovdje je reprezentativni broj izlagača, što pokazuje koliki je interes za proizvodnju domaće hrane i tradicijskih rukotovorina, prepoznatljivih za sjeverozapadnu Hrvatsku. Bilo ih je još zainteresiranih i moram se ispričati onima koje nismo mogli primiti zbog prostora. Izlagači pokazuju što vrijedne ruke Zagoraca rade kao dopunsku djelatnost, ali ima isto tako i OPG - ova koji su našli svoje mjesto pod suncem i osmislili kvalitetan posao od kojeg žive – istaknuo je Miholić.

– Veselim se današnjem danu, i vrijeme nam ide na ruku, tu su i naše zlatarbistričke udruge, kao i udruge drugih općina i siguran sam da će biti zadovoljni svi koji će posjetiti sajam, kao i izlagači – dodao je načelnik. Otvorenju sajma prisustvovali su i brojni zagorski načelnici i gradonačelnici i drugi gosti.

Društvo Naša djeca Zlatar Bistrica pripremilo je kreativnu radionicu odnosno eko – etno druženje, u suradnji s Eko udrugom Lijepa naša, predstavila se i Udruga Zagorska škrinjica, a u programu otvorenja nastupio je crkveni zbor župe sv. Ivana Krstitelja Zlatar Bistrica. Organizator je za sve izlagače osigurao ručak, a ŠRD 'Šaran' iz Marije Bistrice časti sve posjetitelje besplatnim fiš – paprikašem.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook