Prethodni članak
Sljedeći članak

PROSLAVLJEN DAN OPĆINE: 'Za našu industrijsku zonu sve je veći interes, a doseljavaju nam se i brojne mlade obitelji'

Općina Veliko Trgovišće danas slavi svoj dan


Općina Veliko Trgovišće slavi svoj dan, a tim je povodom danas održana i svečana sjednica. Na njoj su bili brojni čelnici zagorskih gradova i općina, a bili su prisutni i Ana Stavljenić Rukavina iz Gradske skupštine grada Zagreba, državna tajnica za promet Nikolina Brnjac, državni tajnik Mario Antonić, krapinsko-zagorski župan Željko Kolar, predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki, saborski zastupnici Tomislav Sokol i Marko Vešligaj te zastupnica u Europskom parlamentu Dubravka Šuica.

Sjednicu je otvorio predsjednik općinskog vijeća Zlatko Žeinski koji je istaknuo kako se s razlogom slavi Dan općine na dan rođenja prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana. – Smatram da to trebamo s ponosom isticati i trebamo ukazivati pijetet njegovom liku i djelu – istaknuo je Žeinski koji se zahvalio Vladi i premijeru Plenkoviću i krapinsko-zagorskoj županiji na suradnji tijekom svih programa i projekata koje je općina provela.

Načelnik općine Veliko Trgovišće Robert Greblički osvrnuo se na realizirane projekte u protekloj godini. Tako je spomenuo kako je na trenutnoj listi čekanja za dječji vrtić 80-ero djece. – Dogradnjom Dječjeg vrtića Rožica taj ćemo problem riješiti i Veliko Trgovišće će pokazati kako je poželjno mjesto za život mladim obiteljima – istaknuo je Greblički i dodao kako su ishodovane građevinske dozvole te je u planu izgradnja nekoliko novih ulica. Osvrnuo se na realiziran projekt izgradnje mrtvačnice u Velikoj Erpenji. – Otkupljujemo zemljište za novo groblje što će nas koštati 6 milijuna kuna te će se to raditi po fazama – rekao je Greblički. Načelnik se osvrnuo i na održavanje brojnih neasfaltiranih cesta, a posebno je istaknuo cestu Družilovec – Sveti Juraj čija se izgradnja financirala novcem Europske unije. Osvrnuo se i na asfaltiranje velike dionice ceste u Domahovu. Također, Greblički je rekao kako je u planu energetska obnova općinske zgrade te da je u tijeku javni natječaj kako bi se pronašao izvodač radova. – Ruše se barake, a radit će se trg oko općine što je u planu ove godine – istaknuo je Greblički, a još je i spomenuo projekt javne rasvjete te kako se još uvijek rješava problematika klizišta. – Ostala nam je sanacija još tri veća klizišta, no Hrvatske vode imaju srećom natječaj na koji ćemo se prijaviti kako bi pribavili sredstva za njihovu sanaciju. Za dva druga klizišta ne znamo kojim novcem ćemo ih sanirati – rekao je Greblički. Osvrnuo se i na povoljan prometni položaj općine koji je uvelike pomogao pri privlačenju novih gospodarskih investicija u općinu i time, kako je rekao, stvaranjem novih radnih mjesta. – Osim tvrtke Rimac, u industrijskoj zoni bi se trebala smjestiti i tvrtka Wurth – rekao je Greblički i još spomenuo projekt obnove Doma zdravlja te izgradnju sportske dvorane u Dubrovčanu.

U ime gradonačelnika i načelnika obratila se Jasenka Auguštan Pentek koja je, između ostalog rekla, kako načelnik Greblički odlično vodi općinu te kako želi da se Veliko Trgovišće još razvija i u turističkom kao i gospodarskom smislu.

Zastupnica u Europskom parlamentu Dubravka Šuica je izrazila veliko zadovoljstvo i čast što je posjetila ovu općinu. Rekla je tako da joj je drago što su u Velikom Trgovišću realizirani projekti iz Europskih fondova. – Drago mi je da je i ova općina primjer da se Hrvatska spaja u jednu cjelinu. Veliko Trgovišće ima divne ljude i vjerujem da ćete mnoge planirane projekte uspjeti relizirati – rekla je Šuica.

Predsjednica Županijske skupštine je pak istaknula kako joj je drago da je na čelu općine mlad načelnik koji nosi puno energije. – Nadam se da će općinski projekti biti prepoznati i na državnom nivou – rekla je Hubicki jer, kako je objasnila, ravnomjeran razvoj svih krajeva Hrvatske i Hrvatskog zagorja je imperativ.

Župan Željko Kolar rekao je kao Krapinsko-zagorska županija i Općina imaju jako dobru suradnju. Spomenuo je kako su za prosperitet općine važni njezini ljudi poput strijelaca koji su svjetski prvaci.

Kolar je najavio kako će Krapinsko-zagorska županija u suradnji s Općinom raspisati javni natječaj za izradu suvenira koji će biti vezan za lik i djelo dr. Franje Tuđmana. – U ovom mandatu Krapinsko-zagorska županija što se tiče ulaganja u općinu bila je koncentirana na obrazovanje i zdravstvo. Nadam se da će iduća financijska omotnica biti još bolja te da ćemo se više baciti na projekt primarne zdravstvene zaštite. Tako je u Dom zdravlja Veliko Trgovišće uloženo 860 tisuća kuna, a još nam preostaje obnova fasade te izrada prilaza za osobe s invaliditetom – istaknuo je Kolar, a požalio se što se osnovna škola ne može prijaviti na natječaj za zamjenu stolarije te da će u taj projekt, kako kaže, Krapinsko-zagorska županija kao osnivač škole, morati ići sama. Kolar je rekao kako se boji da će sljedeća financijska omotnica Vlade biti još nepovoljnija. – Bojim se da ćemo ući u probleme pa vjerujem kako će ministar Marić riješiti taj problem kako bi lokalne samouprave lakše mogle doći do sredstava za financiranje projekata – rekao je Kolar.

Puno lijepih riječi o općini rekao je i saborski zastupnik Žarko Tušek. – Općina Veliko Trgovišće je ulaz u Krapinsko-zagorsku županiju i bitna je i prosperitetna za razvoj gospodarstva i turizma Zagorja – rekao je Tušek i dodao kako će zahvaljujući elektrifikaciji pruge postati predgrađe Zagreba – rekao je Tušek.

Na kraju sjednice dodijeljena su općinska priznanja.

Tako je nagradu općine Veliko Trgovišće dobio Ivica Geček iz Puhačkog orkestra Mrzlo Polje. Pohvalnice je dobio velečasni Josip Čulig, umirovljenici Stjepan Mundić i Biserka Krivak, Lovačko društvo Lisica te Ženska B ekipa DVD-a Veliko Trgovišće.

U ime nagrađenih obratio se velečasni Čulig koji je rekao kako je ključ uspjeha općine u dobrim i vrijednim ljudima te u njihovom zajedništvu.

 

Još članaka iz "Veliko Trgovišće"

Facebook

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb uočena je životinja (srna) na čvoru OŠTROVICA. Molimo korisnike za dodatan oprez.  Zbog bure na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse n...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program