Prethodni članak
Sljedeći članak

TRUE ZAGORJE HOME: ‘Prvi puta gosta dovodi priča, slika. Drugi puta ga dovodite vi’


U sklopu programa označavanja kvalitete obiteljskog smještaja destinacije Zagorje – Bajka na dlanu – True Zagorje Home, danas su u Poslovno – tehnološkom inkubatoru dodijeljene table iznajmljivačima.

Sanja Škrinjar ispred Turističke zajednice Krapinsko – zagorske županije objasnila je da se radi o drugom krugu certificiranja odnosno dodjele oznake kvalitete. Prošle ju je godine dobilo 10 kuća za odmor, a ove godine 12 novih kuća s područja Krapinsko – zagorske županije. – Sve to je u cilju što veće tržišne prepoznatljivosti, turističke destinacije Zagorja kao najjače turističke kontinentalne destinacije. Imali smo dosta aktivnosti, odrađeno je profesionalno fotografiranje svake kuće za odmor za potrebe weba i kataloga kao i snimanje kratkih promo filmova za promociju na društvenim mrežama. Izrađene su i table s oznakom True Zagorje Home koje dobiva svaka kuća kojoj je dodijeljena oznaka kvalitete – rekla je Škrinjar.

Dodala je da je u projekt od 2021. godine uloženo 57.796 eura. - I dalje ćemo nastaviti slične aktivnosti, jer puno se novih kuća otvorilo ove godine, i nekih smještaja koji nisu okarakterizirani kao kuće nego kao apartmani, s obzirom da su na nivou i 5 zvjezdica, pokušat ćemo naći način da uključimo i njih, jer to je najljepša slika Zagorja koju možemo dati prema van. Vidljivo je to i iz brojki dolazaka i noćenja, u ovom trenu imamo već imamo 10.000 ostvarenih noćenja više nego rekordne 2019. godine – istaknula je Sanja Škrinjar.

Župan Željko Kolar, ujedno predsjednik TZ KZŽ, rekao je da je na području Zagorja registrirano 135 kuća za odmor, a ovaj elitni status imaju 22. – To je oznaka kvalitete i svatko od turista koji se odluče doći u vaše objekte, zna da na ovaj način garantiramo određenu kvalitetu, što je ljudima itekako bitno. Doživljaj je ključna riječ kada govorimo o turistima. Prvi puta gosta dovodi priča, slika. Drugi puta ga dovodite vi. Ambalaža vas pozove da prvi puta nešto kupite i uzmete s police, drugi puta samo sadržaj – slikovito je pojasnio Kolar. - To je ta priča koju moramo ispričati da vam pomognemo da dobijete prvog gosta i da se ta mreža prvih gostiju širi, a najbolji gost je onaj koji se vraća i usmeno predaje da je kod vas odlično da ste bili fantastični domaćini i da je bilo puno sadržaja koji su oplemenili njihov boravak – rekao je župan.

Zahtjevi za ovakvim individualnim odmorima u kućama za odmor naglo su skočili u doba epidemije korone, a sada taj trend treba nastaviti, rekao je Kolar te najavio da će Županija ove godine po treći puta ići s natječajem za pružatelje takve vrste smještaja. - 80.000 eura smo odvojili smo za neke manje investicije do 10.000 eura, da 50 posto možete dobiti bespovratnih sredstava, do 5.000 eura, da malo podignete standard ili date neki novi sadržaj. Kada natječaj izađe, bit ćete obaviješteni – najavio je Kolar.

-Prošle godine sam kandidirao ali nisam prošao, što je samo dokaz da ova oznaka znači neku kvalitetu, tako da u ime svih nositelja oznake hvala Županiji i TZ KZŽ što podupiru naše programe i što zajedničkom suradnjom ostvarujemo sve bolje rezultate – rekao je Davor Žažar, iznajmljivač Vile Trnoružica, Tuhelj.

Danijel Ivanić, ispred Kuće za odmor Diva iz Donje Stubice, rekao je da je ova oznaka kvalitete iznajmljivačima puno pomogla. - Prepoznati kao kvaliteta destinacije, sezona 2023. je bila iznad očekivanja, popunjeni su bili svi kapaciteti, imamo veliki broj noćenja, Nova godina nam je također popunjena, a nešto već rezervacija imamo za iduću godinu – rekao je Ivanić te istaknuo veliku podršku Turističke zajednice, koja iznajmljivače promovira kroz kataloge i web stranice.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Turizam"

Facebook