Prethodni članak
Sljedeći članak

Svjetska elita zdravstvenog turizma u Krapinskim Toplicama

Ovogodišnja HTI konferencija održava se u Krapinskim Toplicama od 12. do 14. ožujka u suorganizaciji Hrvatske gospodarske komore i Wellness Dalmacije d.o.o., nositelja tržišne marke Energy Clinic...


Ovogodišnja HTI konferencija održava se u Krapinskim Toplicama od 12. do 14. ožujka u suorganizaciji Hrvatske gospodarske komore i Wellness Dalmacije d.o.o., nositelja tržišne marke Energy Clinic, najvećeg lanca hotelskih wellnessa u Hrvatskoj i regiji, a pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma, Ministarstva zdravlja RH i Krapinsko-zagorske županije, piše  Poslovni dnevnik

Ugostit će više od 250 sudionika, gostiju iz zemlje i inozemstva te zdravstvenih djelatnika iz Hrvatske i cijeloga svijeta. Konferencija se sastoji od predavanja, radionica i panel rasprava koje vode najeminentniji stručnjaci iz Hrvatske i svijeta među kojima izdvajamo Jonathana Edelheita, predsjednika i vlasnika tvrtke Medical Tourism Associationa, krovne američke i vodeće svjetske neprofitne organizacije industrije zdravstvenog turizma, prof. dr. sc. Dragana Primorca, hrvatskog liječnika pedijatra, forenzičara i genetičara, Anni Hood, savjetnicu Global Wellness Institutea, Maraka Kincsesa, marketinškog razvojnog menadžera Mađarske nacionalne turističke organizacije te Murata Kucukkaya, savjetnika Houston Methodist Global Health Carea.

Osim njih, konferencija će ugostiti i brojne hrvatske liječnike, stomatologe, estetske kirurge, kirurge specijaliste, predstavnike privatnih klinika i specijalnih bolnica te zdravstvenih djelatnika, a neke od tema konferencije su:

Zdravstvena osiguranja:
Zdravstveni turizam = prilika za smanjenje troškova!
Kirurgija za turiste: Analize, trendovi i statistike
Prekogranična stomatologija: Kako se dogodila Hrvatskoj?
Wellnesss industrija: Novi zamah!
Komplementarna i alternativna medicina: Široka i atraktivna ulica zdravstvenog turizma !
Akreditacije i certifikati: Smjernice razvoja i korisnost njihovog uvođenja.
Prodajni kanali: Putničke agencije, turopertori i web portali! Marketinški alati i individualni pristup kojim utječemo na odluku o poduzimanju putovanja radi unapređenja i zaštite zdravlja.
    
Kreativnost: Majka inovacije i u industriji zdravstvenog turizma!

Također, po prvi put u regiji, Medical Tourism Association (MTA) - najveća svjetska organizacija za zdravstveni turizam, u suradnji s HTI konferencijom organizira "MTA radionicu za certificiranje profesionalaca u zdravstvenom turizmu" (CMTP). Ovaj važan svjetski certifikat polaznicima MTA radionice, uz sve benefite bavljenja zdravstvenim turizmom diljem svijeta, ujedno osigurava i dvije godine besplatnog članstva u MTA-u. Svjetska zdravstvena organizacija predviđa da će do 2030. zaštita zdravlja i briga o zdravlju postati najjača svjetska industrija i jedan od najvećih pokretača turističkih putovanja. Zdravlje i turizam zajedno činit će 22% svjetskog BDP-a. Uzimajući u obzir takve podatke jasno je koliki potencijal leži u industriji zdravstvenog turizma.

Još članaka iz "Turizam"

Facebook