Prethodni članak
Sljedeći članak

SVE VIŠE TURISTA DOLAZI U ZAGORJE: Broj noćenja veći za 8 %, broj dolazaka za 13%

Sudeći prema podacima Turističke zajednice KZŽ, čini se da zagorski turizam doživljava pravi procvat


Krapinsko-zagorska županija je u prošloj godini, kao i prethodnih godina, bilježila rast broja dolazaka i noćenja turista. Temeljem statističkih podataka zabilježen je dolazak 93.828 turista sa 202.594 ostvarena noćenja. Navedeni podaci predstavljaju rast u dolascima 13% te u noćenjima od 8% u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Povećan je broj dolazaka i noćenja kako domaćih, tako i stranih turista- kod domaćih turista zabilježeno je 13% više dolazaka (54.842) i 6% noćenja (121.200), a kod stranih 15% više dolazaka (38.986) i 10% noćenja (81.394). Odlični su to podaci koje je javnosti predstavila Turistička zajednica KZŽ. 

- Obzirom na konstantan rast koji se tokom godina bilježi u dolascima i noćenjima, možemo samo iskazati izrazito zadovoljstvo i vjeru u još uspješniju turističku 2016. godinu. Kada gledamo goste iz inozemstva, na prvom su mjestu već dugi niz godina gosti iz Slovenije kojih je ove godine u našu županiju došlo više od 9.000. Drugi po broju dolazaka su gosti iz Njemačke, s brojem noćenja većim od 13.000, treći su gosti iz Poljske, četvrti iz Bosne i Hercegovine i peti iz Austrije - stoji u priopćenju TZ KZŽ.


Kod domaćih gostiju, na prvom su mjestu gosti iz grada Zagreba. Drugo mjesto po broju dolazaka zauzeli su gosti iz Primorsko-goranske županije, treći su gosti iz Splitsko-dalmatinske županije i četvrti, gosti sa područja Istarske županije. U zagorska kupališta je u prošloj godini došlo 515.446 kupača, što je za 27,2% više nego prošle godine. Muzeje Hrvatskog zagorja je posjetilo 166.594 gostiju što je na nivou prošlogodišnje posjećenosti. Hrvatsko nacionalno svetište Majke Božje Bistričke je posjetilo 867.000 hodočasnika, odnosno 2,85% više nego prošle godine.

Krapinsko-zagorska županija se po broju dolazaka turista nalazi na visokom drugom mjestu, među 12. županija kontinentalne Hrvatske (izuzevši Grad Zagreb), odmah iza Karlovačke županije.


Još članaka iz "Turizam"

Facebook