Prethodni članak
Sljedeći članak

Stubičke Toplice: Stubaki i peti put svrstani među najljepša mjesta u Hrvatskoj

Dugogodišnji trud Općine Stubičke Toplice i njezinih stanovnika da mjesto u kojem žive učine što ljepšom i poželjnijom t


Dugogodišnji trud Općine Stubičke Toplice i njezinih stanovnika da mjesto u kojem žive učine što ljepšom i poželjnijom turističkom destinacijom, ponovno se isplatio. Stubaki su petu godinu za redom svrstani među najljepša mjesta u kontinentalnoj Hrvatskoj.

Za razliku od prethodne četiri godine kada su u svojoj konkurenciji osvajali prvo mjesto i Zeleni cvijet sa zlatnim znakom, ovaj put im je pripalo treće mjesto i Zeleni cvijet s brončanim znakom kojem su se podjednako razveselili. Drugo mjesto osvojile su Fužine, a prvo Labin.

- Sretni smo i zadovoljni osvojenim priznanjem. Svake godine se trudimo i nastojimo dati sve od sebe kada je u pitanju uređenje mjesta, ali i pružanje raznih zanimljivih sadržaja. Tako je bilo i ove godine i iako mislim da smo ponovno zaslužili najviše priznanje, svjestan sam da i drugim treba dati priliku - rekao je načelnik Stubičkih Toplica, Vladimir Bosnar.

Ovaj kontinuitet priznanja, smatra načelnik, rezultat je kvalitetnog timskog rada predvođenog razvojnom strategijom zaštite okoliša niza čimbenika prisutnih na prostoru Stubaka, i to Općine kao glavnog nositelja, potom Savjetodavnog tijela Općine za kulturu i ekologiju, Turističke zajednice, Osnovne škole, Dječjeg vrtića „Zvirek“, Specijalne bolnice i mnogih udruga.

- Mnoštvo latica ovog cvijeta pripada mještanima općine Stubičke Toplice koji kreativnim oblikovanjem okućnica daju svoj doprinos u stjecanju općeg dojma mjesta - istaknuo je načelnik Bosnar.

Dragec je djelatnik godine u kategoriji čistač

U Stubakima su izuzetno ponosni i na djelatnika Komunalnog odjela Općine, Dragutina Gospočića koji je u sklopu projekta Volim Hrvatsku i nacionalnog programa «Čovjek – ključ uspjeha», ove godine proglašen djelatnikom godine u kategoriji čistač. Naime, briga o čistoći mjesta, skupljanje i zbrinjavanje otpada, održavanje javnih zelenih površina, njegova je radna svakodnevnica, a svojevrsni moto pod kojim radi je «Više cvijeća, manje smeća u mojim Stubakima».

Najbolji turistički informativni centar

No, nagradama ovdje nije kraj. Naime, prostor Turističke zajednice Općine Stubičke Toplice osvojio je 1. mjesto kao najbolji turistički informativni centar kontinentalne Hrvatske.

- Prije nekoliko godina napravili smo svojevrsnu prekretnicu smatrajući kako Općina koja zauzima sam vrh u kontinentalnoj Hrvatskoj kada je u pitanju uređenost mjesta, zaslužuje i reprezentativan Turistički ured. Ušli smo u investiciju vrijednu oko 600.000 kuna koja je rezultirala moderno uređenim prostorom koji nam služi na ponos - rekao je načelnik Bosnar.

Dodao je kako su spomenuta postignuća na državnoj razini motivacija da Stubaki i dalje nastave misiju unapređenja prostora i razvijanja ljudskih potencijala čiji je cilj stvaranje privlačne i za boravak ugodne destinacije.

Još članaka iz "Turizam"

Facebook