Prethodni članak
Sljedeći članak

Stubičke Toplice: Manifestacija „CUGOM NA GLJIVARENJE V STUBAKE“,

Turistička zajednica Općine Stubičke Toplice, pod generalnim pokroviteljstvom Općine Stubičke Toplice u suradnji s Udrug


Turistička zajednica Općine Stubičke Toplice, pod generalnim pokroviteljstvom Općine Stubičke Toplice u suradnji s Udrugama s područja Općine (Gljivarsko društvo“Blagva“, Planinarsko društvo „Stubaki“, Udruga „Hrvatska žena, Lovačka udruga“Jazavac“) i srednjom školom Zabok organizira tradicionalnu 14.jesensku manifestaciju „CUGOM NA GLJIVARENJE V STUBAKE“,


Gljivarijada će se održati 16.listopada (subota) 2010.g. s početkom u 10,00 sati, u parku vozača Pila na Sljemenskoj cesti.

Program:

9,47 sati - doček turističkog vlaka u Stubičkim Toplicama i transfer posjetitelja do Pile
10,00 sati – okupljanje na parkiralištu u Pili ( uz Sljemensku cestu) vođeni ili slobodni odlazak u okolnu šumu na branje gljiva
12,30 - sati-povratak iz šume s ubranim gljivama
12,30 -13,30 sati - determinacija ubranih gljiva uz stručno predavanje gdina.Mladena Strižaka
14,00 sati – degustacija gljivarskog kotlića u pripremi PD „Stubaki“ i GD „Blagva“ i LU „Jazavac“
16,34 sati- povratak izletničkog vlaka za Zagreb /dolazak Zagreb GK-17,33

Prilog: HRT-a

Kod predaje jestivih gljiva, sudionici u gljivarenju uz kotizaciju od 10,00 kn, dobivaju bon za ručak. Oni koji ne žele brati gljive za gljivarski kotlić, ručak plaćaju 20,00 kn. Prodaja pića, napitaka i kolača u organizaciji je Udruga iz Stubičkih Toplica.

Prema broju sudionika, posjetitelja kao i tradiciji održavanja „CUGOM NA GLJIVARENJE V STUBAKE“ jedna je od najvećih gljivarijada u Hrvatskoj.
u prigodnom programu nastupiti će i županijska udruga uzgajivača konja Krapina sa tradicionalnom zagorskom konjskom zapregom.
Kao i svake godine organiziran je poseban izletnički vlak HŽ-a, za posjetitelje iz Zagreba, Zaprešića i Zaboka, te poseban vagon za prijevoz bicikala, a izletnici će sa sobom moći povesti i kućne ljubimce.

Cijena povratne karte iz Zagreba je 35,00 kuna, iz Zaprešića 25,00 kuna.

Još članaka iz "Turizam"

Facebook