Prethodni članak
Sljedeći članak

Sa Slovenijom do integralnih turističkih proizvoda


Muzej krapinskih neandertalaca
Trogodišnji projekt koji se provodi u okviru programa IPA Slovenija-Hrvatska, „W


Muzej krapinskih neandertalaca

Trogodišnji projekt koji se provodi u okviru programa IPA Slovenija-Hrvatska, „Wellness 3 plus“ u kojem su partneri s hrvatske strane Krapinsko-zagorska županija i Zagorska razvojna agencija, nastavlja s aktivnostima koje za cilj imaju kroz zajedničko planiranje i oblikovanje integralnih turističkih proizvoda, razvoj i promociju prekogranične destinacije.

U tijeku je izrada sveobuhvatne baze podataka ovog područja, koja će cjelovito obraditi sve turističke resurse i dionike, a trenutne se aktivnosti provode i u okviru edukacije za turističke vodiče. Slovenski partneri tako će krajem ovog mjeseca realizirati „study tour“ polaznika edukacije, kojima će se pridružiti i tamošnji novinari.

Ruta koja pokriva prekograničnu destinaciju, obuhvatit će nekoliko znamenitosti na području naše županije, među kojima i Muzej krapinskih neandertalaca. Edukacija za turističke vodiče na području naše županije krenut će početkom iduće godine, o čemu će potencijalni kandidati biti obaviješteni putem javnog poziva.

Tijekom iduće godine prekogranična destinacija bit će, prema projektu, predstavljena i na nekoliko međunarodnih sajmova u Hrvatskoj, Sloveniji i Njemačkoj.

Još članaka iz "Turizam"

Facebook