Prethodni članak
Sljedeći članak

Polako i strpljivo, gužve su na svim pravcima prema obali

Tko je danas krenuo na more, ne treba ga iznenaditi kolona ilii zastoj. Posebno što se više bude primicao odredištu....


Malo strpljena, osvježavajuće tekućine, poneki odmor te puno dobre volje potrebno je danas za mirno i ugodno vijuganje prometnicama prema obali. Promet je gust i pojačan na svakom putu koji vodi prema moru, no gužve u ovo doba godine ne iznenađuju.

Poteškoće u prometu, moguće zastoje i vožnju u koloni očekujte duž jadranske obale na prilazima turističkih gradova i mjesta, Istarskom ipsilonu, na izlascima s autocesta, pred naplatnim postajama Sveta Helena, Zaprešić, Ivanja Reka i Lučko, na gotovo svim graničnim prijelazima sa Slovenijom i Bosnom i Hercegovinom, u trajektnim lukama i pristaništima, a posebice na dionici autoceste A1 od čvora Lučko u smjeru Bosiljeva, priopćili su iz HAK-a.

Izlaz Oštrovica na autocesti A 6 Rijeka-Zagreb u smjeru Crikvenice i Krka otvoren je za sva vozila pa više nije potrebno voziti obilazno preko čvorova Vrata, Delnice ili Kikovica.

Prognostičari kažu kako nas očekuje pretežno sunčano, u većini krajeva vruće ili vrlo vruće i sparno vrijeme. Kasno poslijepodne i navečer sjeverozapadu i sjevernom Jadranu stiže naoblačenje, a zatim kiša, pljuskovi i grmljavina, koji ponegdje mogu biti i izraženiji.

Vjetar slab do umjeren, na sjevernom Jadranu i u gorju umjeren do jak jugozapadni, a na srednjem i južnom Jadranu slabo do umjereno jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 30 do 35, u unutrašnjosti Dalmacije ponegdje i do 37°C.

Još članaka iz "Turizam"

Facebook