Prethodni članak
Sljedeći članak

Počinju fašničke spelancije u Samoboru

Samobor od danas postaje sjedište Slobodne fašničke republike.....

Samobor od danas postaje sjedište Slobodne fašničke republike. Na središnjem gradskom trgu od 18 sati počinju program te ceremonija primopredaje ključeva grada koje će od predstavnika aktualne vlasti preuzeti Princ Fašnik i njegovi pomoćnici Sraka, Sudec i Fiškal.

Činom preuzimanja vlasti počinje dvotjedna vladavina maski na 188. Samoborskom fašniku, uz cjelodnevne programe oba fašnička vikenda i na pokladni utorak, 4. ožujka, a sve pod sloganom „Imamo vizu, skurimo krizu“.

Već prve večeri u novoproglašenu republiku dolaze pokretači dobrih vibracija Samba Senj te maskirani gosti iz Brista, Cavtata i Čapljine, uz domaće maškare iz srednjih škola te Bailatino i Kuburaško društvo Gromovnik. U 19 i 30 očekuje se i prva revija uz izbor fašničkih maski, a u glazbenom dijelu programa na središnjoj pozornici i u šatoru nastupaju grupe Rubikon, Begini i Black & White.

Prve fašničke subote i nedjelje u prijepodnevnim satima očekuju nas maskirane dječje povorke, a od 13 sati počinje raznoliki zabavno-glazbeni program na pet fašničkih lokacija u centru Samobora, koji će trajati do kasnih noćnih sati. Maskiranju se pridružilo i 25 samoborskih ugostiteljskih objekata svojim posebnim fašničkim programima. Djeca će moći sudjelovati u likovnim radionicama i predstavama.

Sve koji do Samobora namjeravaju automobilima razveselit će vijest da je parkiranje u Fašničkoj republici u dane vikenda besplatno, a za korisnike autobusnog prijevoza osigurana je i besplatna noćna linija za Zagreb sa subote na nedjelju u 2 i 30 sati te u 4 sata. Ulaz na sva fašnička događanja i spelancije također je besplatan!

Još članaka iz "Turizam"

Facebook