Prethodni članak
Sljedeći članak

Pet gradova i općina udružili se u turističku zajednicu pod nazivom 'Srce Zagorja'

U toplicama Aquae Vivae potpisan je sporazum o turističkoj suradnji gradova Zaboka i Pregrade te općina Bedekovčina, Sveti Križ Začretje i Krapinske Toplice


Danas je u toplicama Aquae Vivae potpisan Sporazum o zajedničkoj suradnji za osnivanje nove turističke zajednice područja. Ta će Turistička zajednica nositi ime Srce Zagorja, a činit će je gradovi Zabok i Pregrada te Općine Krapinske Toplice, Sveti Križ Začretje i Bedekovčina. Sporazum su potpisali gradonačelnici i načelnici spomenutih gradova i općina,  a sjedište Turističke zajednice bit će u Krapinskim Toplicama dok će prvi mandat predsjednika obnašati načelnik Krapinskih Toplica Ernest Svažić. – Ova je inicijativa zajedničkom druživanja pokrenuta prije nešto više od godinu dana, a realizacija se oduljila jer se najabljivalo da će legislativa onemogućiti udruživanj ovakvog tipa. Ipak, to se nije dogodilo pa smo mi odlučili konačno krenuti s radom – rekao je Svažić dodajući kako svih pet lokalnih čelnika smatra kako se udruživanjem puno više toga može postići nego da svaka jedinica lokalne samopurave djeluje sama.

Svažić je istaknuo kako im je u pripremi projekta mnogo pomogla i županijska Turistička zajednica kao i Ministarstvo turizma. Sudionici potpisivanja napomenuli su kako je cilj udruživanja u turističku zajednicu područja kreiranje jedinstvenog turističkog proizvoda temeljenog na zajedničkoj tradiciji i greografskoj povezanosti pet općina i gradova koje na geografskoj karti Hrvatskog zagorja tvore oblik srca te progresivniji razvitak destinacije Srce Zagorja. – Zajedno smo jači – složili su se načelnici i gradonačelnici.

Još članaka iz "Turizam"

Facebook