Prethodni članak
Sljedeći članak

Na mobilnoj aplikaciji čitava Europa vidi zabočku e-punionicu

Na Zivtovom trgu u Zaboku postavljena je punionica za vozila na električni pogon, a preko mobilne aplikacije koju je razvio T-com, zabočka punionica vidljiva je svim stranim turistima koji ulaze u Hrvatsku

  • punionica zabok
  • darko tomek

    Darko Tomek

  • punionica zabok
  • darko tomek

Tvrtka Poduzetništvo Tomek d.o.o. u suradnji s tvrtkom T-com, postavila je prvu punionicu za električne automobile u Zaboku i to na Zivtovom trgu, nasuprot Ljekarne Švaljek, u neposrednoj blizini City Caffea, piše današnje tiskano izdanje Zagorskog lista

-Imamo dva parkirna mjesta na kojima svi građani, koji imaju elektro-vozila, mogu puniti svoje motocikle ili automobile strujom. Ono što je važno reći je da je struja besplatna sljedeće dvije godine, zahvaljujući tvrtki T-com, s kojom smo dogovorili takav oblik suradnje  – rekao je za Zagorski list Darko Tomek, vlasnik tvrtke na čijem je prostoru punionica postavljena.

Za sada još uvijek u Zagorju nema neki značajniji broj električnih vozila, a svjestan je toga i sam Darko Tomek, no, kaže, upravo zato i jest ova elektro punionica postavljena u suradnji s velikom teleoperaterskom kompanijom.

-Sustav koji je napravljen ovdje na e-punionici je takav da će svi vlasnici elektro vozila diljem Europe, pomoću aplikacije koju je razvio T-com, kad ulaze u Hrvatsku, vidjeti gdje je najbliža punionica. Dakle, vidjet će da u Zaboku u City Parku postoji punionica za njihova vozila na električni pogon. Proći će ovdje autocestom, izaći na izlaz Mokrice i doći će ovdje napuniti svoje vozilo – pojasnio je Tomek.

Na taj način, City Park, ali i čitavi grad Zabok, postao je dio jednog velikog međunardnog sustava, a to je još jedan mali, ali poprilično važan doprinos i daljnjem razvoju turizma u Zagorju.

-Tvrtka koja to radi s T-comom u Hrvatskoj i u Europi ima negdje oko šest tisuća punionica diljem Europe. To je nešto što je već poprilično razvijeno i što dobro funkcionira. Ako u budućnosti bude potrebe, povećat ćemo kapacitete punionice, za što smo već sad pripremili potrebnu infrastrukturu- kaže Tomek. Inače, samo punjenje na ovakim punionicama traje od tri do osam sati, ovisno o kapacitetu baterije, tako da će za vrijeme punjenja vozila, zasigurno profitirati i zabočki ugostitelji te turistički djelatnici. 

Još članaka iz "Turizam"

Facebook