Prethodni članak
Sljedeći članak

Muzej krapinskih neandertalaca predložen za oznaku 'Europska baština'

Za tu je prestižnu titulu predloženo još osam lokaliteta


Oznaka europske baštine je inicijativa EU kojoj je cilj podizanje svijesti o važnosti lokaliteta u europskoj povijesti, kulturi i razvoju. Oznaka se dodjeljuje svake dvije godine, a svaka država članica EU može predložiti po dvije lokacije, a povjerenstvo izabire jednu. Ministarstvo kulture RH je ove godine prvi puta dobilo priliku prijaviti dva hrvatska lokaliteta: Muzej krapinskih neandertalaca i Centar industrijske baštine Rijeke.

- Ovo je zaista visoko priznanje našem Muzeju i Nalazištu krapinskih neandertalaca, te smo iskreno ponosni na baštinu kakvu imamo. Veselimo se daljnjim aktivnostima, budući da se sav naš višemjesečni trud pri izradi ove zahtjevne prijavnice za Oznaku europske baštine višestruko isplatio. Zahvaljujem se Upravi za međunarodne kulturne odnose, europske poslove i javnu komunikaciju pri Ministarstvu kulture RH na prijedlogu i podršci – rekla je Vlasta Krklec, ravnateljica MHZ.

Oznaka će se dobitnicima službeno dodijeliti u veljači 2016., a svečana dodjela biti će u travnju iduće godine u Bruxellesu.

Još članaka iz "Turizam"

Facebook