Prethodni članak
Sljedeći članak

Hoteli počeli turistima dijeliti kartice s kojima diljem Zagorja ostvaruju popuste

Pilot projekt Turističke zajednice Krapinsko - zagorske županije planira se razvijati i dalje


Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije osmislila je Zagorje card, besplatnu karticu koja vrijedi pet dana, koja se od prije mjesec dana dijeli gostima i posjetiteljima zagorskih hotela, a mogu se dobiti i u uredima Turističkih zajednica. Tijekom tog petodnevnog razdoblja gosti mogu diljem Zagorja iskoristiti 10% popusta na usluge u tri kategorije – kultura, gastronomija, kupališta/SPA.

Zagorje kakvo jest

Sanja Škrinjar

- Turistička kartica Zagorja pod nazivom Zagorje card u primjeni je od veljače. Projekt je pokrenula Turistička zajednica Krapinsko - zagorske županije, a pripreme su trajale nekoliko mjeseci. Cilj te suvremeno dizajnirane inovacije je upravljanje iskustvom gostiju i usmjeravanje turističkih tokova unutar destinacije Zagorje - bajka na dlanu kao i povećanje izvanpansionske potrošnje, animiranje i poticanje gostiju da dožive Zagorje kakvo ono zaista i jest - pojasnila nam je voditeljica ureda Turističke zajednice Krapinsko - zagorske županije Sanja Škrinjar.

Privlačenje gostiju

Osnovna ideja je, naime, da se gosta koji boravi u nekom od zagorskih hotela potakne da kroz pet dana posjeti i određene kulturne, gastronomske i termalne sadržaje u Zagorju, a potiče ga se na način da mu se putem kartice omogući ostvarivanje popusta u iznosu od deset posto. - Očekujemo da će se gosti dolaskom u našu destinaciju lakše i brže odlučiti na posjet dvorcima i muzejima, upoznati se s bogatom kulturnom poviješću Zagorja, kušati zagorske specijalitete ili uživati u blagodatima wellness i SPA ponude. U ostvarenje projekta uključilo se 24 poslovnih dionika s područja Krapinsko - zagorske županije, a podijeljeni su u tri kategorije: kultura, gastronomija i vodeni parkovi, wellness i SPA. Po turističkim zajednicama podijeljeno je po 50 kom, hoteli u rasponu od 750 do 950 kartica, ovisno o kapacitetima pojedinog hotela. U sklopu pilot projekta tiskano je pet tisuća primjeraka Zagorje carda, a prema realizaciji i zadovoljstvu svih dionika projekta te gostiju koji će koristiti kartice, planirati ćemo daljnje razvijanje projekta - rekla nam je Sanja Škrinjar te dodala da će kartica ujedno ostati svakom posjetitelju kao svojevrsni suvenir i podsjetnik na Zagorje.

Sudionici projekta

Inače, kad je u pitanju kultura, popust pri kupnji ulaznica putem Zagorje card mogu se ostvariti u Galerija Antuna Augustinčića, Starom selu Kumrovec, Dvoru Veliki tabor, Muzeju Dr. Zlatko Dragutin Tudjina, Muzeju krapinskih nenadertalaca, Muzeju Oldtimera Presečki, Muzeju Radboa i Muzeju Seljačkih buna – Dvorcu Oršić. Od gastronimskih destinacija koje svojim gostima nude popust u ovaj projekt su se uključili Villa Zelenjak Ventek, Seoski turizam Šumak, Grešna gorica, Restoran grof Ratkay, Restoran Magdalena, Villa Magdalena, Vuglec breg, Klet Kozjak, Stara škola, OPG Matoš, Restoran Academia u Bluesun hotelu Kaj, Vinarija Micak i Temple bar. U ponudi vodenih parkova i wellnessa u sklopu ovog projekta sudjeluju Terme Tuhelj, Vodeni park 'Aquae Vivae', Terme Jezerčica, Wellness centar Bluesun hotela Kaj, Hotel Matija Gubec i Villa Magdalena.

Bluesun hotel Kaj

Kako su nam rekli u marijabistričkom Bluesun hotelu Kaj, njihovi gosti vrlo su dobro prihvatili Zagorje card. - U Bluesun hotelu Kaj smo iznimno zadovoljni s projektom Zagorje card. Već od samog prvog dana imali smo goste koji su sa zadovoljstvom iskoristili popust u jednom od obližnjih restorana. Gosti izvrsno reagiraju na dobivenu karticu i hvale ideju umrežavanja turističke ponude cijelog Zagorja na taj način. Bluesun hotel Kaj i sam sudjeluje u projektu s 10% popusta u hotelskom wellness centru i u restoranu Academia - rekao nam je Hrvoje Hudoletnjak iz odjela prodaje Bluesun hotela Kaj.

Terme Tuhelj

I u Termama Tuhelj su gosti pozitivno reagirali na ovaj projekt, ali, kako nam je rekla Andreja Vrhovski, tamošnja voditeljica recepcije i domaćinstva, tek u narednom periodu planiraju podijeliti veće količine kartica. - Kako smo periodu od zaprimanja kartica imali u hotelu ponajviše grupnih dolazaka, Zagorje card podijelili smo u maloj količini individualnim gostima, koji su pozitivno reagirali na pogodnosti koje im kartica nudi. Planiramo u narednom periodu uskrsnih praznika, ali i u peridu produženog vikenda oko prvog maja, podijeliti veću količinu kartica koje smo dobili jer će gosti imati više vremena za istraživanje s obzirom na duži boravak. Od početka promocije, nažalost, još nismo na Vodenom planetu imali iskorištenih kartica - rekla je Vrhovski.

Još članaka iz "Turizam"

Facebook

Predmet na kolniku na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvorova SV. NEDJELJA i JANKOMIR u smjeru Lipovca. Vozi se uz ograničenje brzine 80 km/h. Molimo korisnike za pojačan oprez.  Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilazni...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program