Prethodni članak
Sljedeći članak

Hercegovac se zaljubio u Zagorje te uredio kuću za odmor s 'pogledom od milijun dolara'

Bivši profesionalni nogometaš u Radakovu uredio pravu oazu s turističkim sadržajima


U pravoj oazi u Radakovu u Kraljevcu na Sutli nalazi se Kuća za odmor Bubamara koja nudi pregršt sadržaja. U kući može spavati do šest ljudi, terasa prima njih do 18. Tu su grijani bazen, sauna, jaccuzzi, igralište za sve sportove… Interes za iznajmljivanjem ove kuće je velik, a vlasnik Stipe Tokić ispričao nam je kako je krenuo s pričom o 'Bubamari'. Inače, Stipe je porijeklom iz Hercegovine, bivši profesionalni nogometaš koji je igrao u mnogim klubovima, Cibaliji, Inkeru, Širokom Brijegu… koji tridesetak godina živi u Zagrebu.

 

 

Desetljeće uređivanja

- Davno sam kupio tu zemlju u Radakovu. Susjed mi je rekao da je ona na prodaju, bilo je to prije 12 godina. Prvo smo napravili malu kuću za vikendicu. Kako dosta putujem i nije me bilo puno u Hrvatskoj, rekao sam, to mi stoji prazno i odlučio sam malo po malo raditi na kući. Za uređivanje kuće trebalo mi je oko 10 godina. Radio sam to za sebe. A obzirom da je bila prazna, mislio sam da probam s iznajmljivanjem. Jedan mi je prijatelj rekao da nema šanse da uspijem, a ja sam mu rekao: Ajde da se kladimo da ću u tome uspjeti – priča nam Stipe. Ove je godine počeo s iznajmljivanjem. Kaže kako su njegovi gosti uglavnom stranci, a kuću oglašava na Airbnbu i preko jedne agencije. - Imam jednog prijatelja iz Kine koji je direktor jedne velike kompanije. Došao je ovdje i rekao je 'Ovo je pogled od milijun dolara' te bio je fasciniran prirodom, zelenilom. A istina je, ovdje je najljepši pogled, mir, tišina, priroda… Zagorje je stvarno posebno i predivno – govori nam ovaj zaljubljenik u Zagorje. Svi njegovi gosti, kaže, odlaze puni dojmova.

 

 

'Susjedi su fantastični'

– Imao sam nedavno goste iz Belgije koji su me svakodnevno izvještavali što su posjetili. Bili su u Kumrovcu, u Muzeju krapinskih neandertalaca, Tuheljskim Toplicama te mnogim drugim lokacijama i naprosto su bili oduševljeni – objašnjava. Stipe kaže da je ovo idealna pozicija za kuću za odmor budući da gosti imaju svoj mir s jedne strane, a s druge strane im je sve nadomak ruke. Blizu je Zagreb, popularne znamenitosti u Zagorju, autocesta prema Sloveniji i Austriji…. Drago mu je što je demantirao svojeg prijatelja i što je priča s 'Bubamarom' krenula. - Susjedi su fantastični. Pomažemo jedni drugima. Tu su je dimnjačar Marko i njegov roditelji Ivek i Ivana pa susjed Štef koji ima med i ima i kravice, pajceke. Sklopio sam lijepa prijateljstva sa Zagorcima – govori nam za kraj ove lijepe priče koja pokazuje kako je Zagorje doista Bajka na dlanu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Turizam"

Facebook