Prethodni članak
Sljedeći članak

GRADI SE VANJSKI BAZEN: Kupanje se vraća u Stubake

Vanjski bazen u popularnim Stubakima otvara se 1. srpnja


U nekim malo davnijim vremenima Stubaki su slovili kao najpopularnije zagorsko kupalište i izletište. Nema onoga kome djedovi i bake nisu pričali o vremenima kada su horde ljudi iz Zagreba, ali i čitave Hrvatske i bivše Jugoslavije dolazili u Stubičke Toplice na kupanje. No loša ekonomska situacija i loši poslovni potezi popularne su Stubake, kao i legendarni Hotel Matija Gubec prije par godina doveli su na rub propasti.

Stubaki ponovno oživjeli

Čitav je kompleks zatvoren, a javnost je sa sjetom prisjećala dobrih, starih vremena. Ne treba se stoga čuditi što je ponovno otvorenje prošle godine izazvalo oduševljenje među kupačima i gostima. Hotel i bazene prošle je godine zakupio Zdenko Poštek i otada počinje ponovno oživljavanje zagorskog turističkog bisera.

Iako su bazeni i hotel svoja vrata otvorili u travnju 2015., početno stanje bilo je ne tako sjajno. Bio je otvoren tek jedan dio soba i samo unutarnji bazeni, no gosti su stizali, što zbog ugleda kojeg su Stubaki uživali u prošlosti, a što zbog pristupačnih cijena. Paralelno s početkom rada, kreće i uvođenje masaži koje se uskoro planiraju brendirati kao posebna ponuda Hotela Matija Gubec. Osim toga, nakon otvorenja krenuli su radovi na krovištu, fasadi i okolišu, a prava sezona počinje u rujnu kada počinje organizacija prvih Kongresa. Posebno je oduševljenje nastalo kada je krenula organizacija popularnih plesnjaka u Hotelu Matija Gubec na kojima su nastupale legnedarne zvijezde hrvatske estrade poput Kiće Slabinca, Duška Lokina i Crvenih koralja.

Odlično su posjetitelji reagirali i na ostale organizirane priredbe poput Martinja koje je rasprodano u rekordnom roku, pa je bilo nužno organizirati još jednu proslavu tjedan dana nakon prve. I organizirana proslava nove godine rasprodana je u trenu, što kada je u pitanju hotelski smještaj, što kada su u pitanju mjesta u sali.

U Hotel Matija Gubec vratile su se i svadbene svečanosti koje se tamo redovito održavaju, a slobodnih termina je sve manje. Mnogi su prije nekoliko desetaka godina upravo tamo proslavili izricanje sudobonosnog 'da', a bila je to najveća sala u Zagorju i zasigurno najpopularnije mjesto za proslavu vjenčanja.

Otvorenjem vanjskog bazena kreće kupališna sezona

Nova, 2016. godina donijela je i nove planove kada je u pitanju ponuda. Naime, u ožujku su ishođene sve potrebne dozvole da bi krenula gradnja vanjskog bazena. Radovi su u ovim trenucima u punom jeku, a vanjski bazen s radom počinje 1. srpnja čime će biti službeno otvorena kupališna sezona. Izazvalo je to oduševljenje među gostima i posjetiteljima legendarnih Stubaka, a otvorenje vanjskog bazena garancija je dobre i uspješne turističke sezone.

Na novom će se vanjskom bazenu i dalje nuditi vrhunska gastronomska ponuda za čiju se pripremu namirnice nabavljaju kod domaćih OPG – ova. Posebni su specijaliteti štrukli, kao i Gupčeva pikantna kobasica koja se svojevrsni specijalitet Hotela Matije Gubec i iznimno popularno jelo među gostima. A brojke o uspijehu Hotela Matija Gubec govore same za sebe. U 2016. godini ostvareno je preko 9000 noćenja dok je primjerice u svibnju obavljeno čak 1200 masaža.

Broj zaposlenih kontinuirano raste pa se brojka popela s početnih tridesetak na pedesetak zaposlenih, mahom sa stubičkog područja, ali i s područja čitave županije. Nova investicija otvorenja vanjskog bazena, ali i pristupačne cijene i besprijekorna ponuda dokaz su da su  Hotel Matija Gubec i popularni Stubaki novi turistički biser naše 'Bajke na dlanu' te da je pred njim svijetla budućnost.

Još članaka iz "Turizam"

Facebook