Prethodni članak
Sljedeći članak

Goranka Horjan u Izvršnom odboru Svjetske muzejske organizacije

Goranka Horjan, ravnateljica Muzeja Hrvatskog zagorja, izabrana je za članicu Izvršnog odbora Svjetske muzejske organizacije, ICOM-a.


Goranka Horjan, ravnateljica Muzeja Hrvatskog zagorja, izabrana je za članicu Izvršnog odbora Svjetske muzejske organizacije, ICOM-a. Izvršni odbor ima petnaest članova, a izabrani su na generalnoj konferenciji ICOM-a, koja je u brazilskom Rio de Janeiru okupila predstavnike 117 zemalja članica.

Svjetska muzejska organizacija ima 31 tisuću članova, a predstavnike u najviše tijelo bira se tajnim glasovanjem predsjednika nacionalnih komiteta svih zemalja članica kao i internacionalnih stručnih komiteta. Ovo je veliko priznanje za Gorankin dugogodišnji rad u međunarodnim muzejskim organizacijama, rad Muzeja Hrvatskog zagorja i svih hrvatskih muzealaca čiji je rad zapažen i na međunarodnoj sceni.

Na generalnoj konfereciji ICOM-a, koja se održava svake treće godine na drugom kontinentu, dogovoreno je, između ostalog, da Muzeji Hrvatskog zagorja iduće godine budu organizator i domaćin konferencije NATHIST, Međunarodnog komiteta za prirodoslovlje.

Još članaka iz "Turizam"

Facebook