Prethodni članak
Sljedeći članak

Engleske turistkinje, puštanjem balona, svečano otvorile zagorski TIC

Krapinsko-zagorska županija u Turističko-informativni centar uložila je oko 270 tisuća kuna, a čitavi iznos mogao bi joj biti vraćen iz fondova EU.


Simboličnim puštanjem balona, engleska turistkinja Mary i njezina kći Phoebe, zajedno sa županom Željkom Kolarom, svečano su danas poslijepodne otvorile novouređeni Turističko-informativni centar Krapinsko-zagorske županije u Roses Outlet centru u Svetom Križu Začretju.

-Godišnji odmor provele smo na Jadranu. Prolazile smo kroz Zagorje i vdjele da je jako lijepo pa smo odlučile ovdje provesti nekoliko dana. Smještene smo u Oroslavju i zbilja je odlično. Trenutno u Engleskoj svi pričaju o Hrvatskoj, tako smo i mi čule od naših prijatelja da je ovdje prekrasno i odlučile smo doći i provjeriti. U Zagorju nam se posebno sviđa zeleni krajolik i lokalna tradicionalna kuhinja, kao i loakalna piva, tako da ćemo sigurno doći ponovo iduće godine – ispričala nam je Mary, koju su zagorski turistički djelatnici slučajnim odabirom među brojnim posjetiteljima Rosesa odabrali da sudjeluje u otvorenju TIC-a.

-Turizam na području Krapinsko-zagorske županije se ne događa slučajno. Ovo je samo jedan u nizu poteza koje radimo čitavo vrijeme kako bi bili još bolji i još uspješniji. Povećanje broja dolazaka u Zagorje za 39% i povećanje broja noćenja za 37%, ponavljam, ne dešava se slučajno. To se događa, prije svega, zahvaljujući vrijednim, educiranim i sposobnim turističkim djelatnicima Krapinsko-zagorske županije, ali ima tu 'svoje prste' i Turistička zajednica KZŽ, kao i sama Krapinsko-zagorska županija – rekao je nakon otvorenja TIC-a župan Kolar.

Inače, na samo uređenje ovog Turističko informativnog centra Županija je potrošila oko 270 tisuća kuna, ali većina tog novca, kako očekuje župan Kolar, trebala bi se vratiti iz fondova EU, koja i retroaktivno priznaje račune za ovakve investicije. Kako je napomenuo Kolar, Roses Outlet centar, kao lokacija za županijski Turističko informativni centar, odabran je prije svega zbog velikog broja stranaca koji dolaze u Roses.

-Milijun i 400 tisuća kupaca ili posjetitelja prođu godišnje kroz ovaj prostor i naravno da je to bio signal da upravo ovdje otvorimo Turističko-informativni centar. Vidite da i danas, zapravo, ovdje nema slobodnog parking mjesta na parkiralištu. Ovdje staje dio turista koji ulaze u Hrvatsku, kao i dio onih koji iz Hrvatske izlaze. Naša ambicija je da barem deset posto posjetitelja, dakle, oko 140 tisuća ljudi, dobije ovdje brošure o turističkim destinacijama Krapinsko-zagorske županije, o našim hotelima, OPG-ima, dvorcima... i da, kad planiraju godišnji odmor za sljedeću godinu, da su upoznati s našim potencijalima i sadržajima te da se odluče da par dana prije ili nakon mora provedu u Zagorju. Vjerujem da će ova naša akcija dati rezultate i da će se već sljedeće godine vidjeti plodovi ovog našeg rada. U našem turističkom master planu je i da u skoroj budućnosti, ovdje uz autocestu, sagradimo jedan veliki turističko-informativni centar u kojem će turisti moći ne samo dobiti informacije, nego i kupiti naše autohtone proizvode – istaknuo je Kolar.

Još članaka iz "Turizam"

Facebook