Prethodni članak
Sljedeći članak

DIVNO: Novi turistički sadržaj u Krapinskim Toplicama vratit će vas u djetinjstvo


Kako se vratiti u 1968., 1978. ili 1988. godinu? Kako se kuhalo u kućama naših baka? Kako se živjelo što se radilo i kuhalo u vremenu prije interneta i prije društvenih mreža? Samo su neka od pitanja na koja možete dobiti odgovor u Krapinskim Toplicama u Kući bakine kuhinje. Za nju je zaslužan Mislav Božić, poduzetnik iz Krapinskih Toplica koji je osmislio cijeli koncept. Mislav je chef i majstor, stručni učitelj koji uživa u kuhanju i prenošenju znanja drugima. Kaže, kad je gastronomija strast, a ne posao, javljaju se razne ideje i stvaraju se novi projekti. Strast mu je posjećivanje muzeja i turističkih atrakcija koje je zavolio za vrijeme rada i života u Japanu. 

Uz posao i struku uvijek ga je privlačilo sakupljanje knjiga, recepata, starog kuharskog pribora i općenito sve vezano za gastro tematiku. Nakon mnogo godina rada i sakupljanja odlučio se vratiti u djetinjstvo i vlastitim znanjem uz pomoć obitelji krenuti u osmišljavanje i izvedbu edukativne kuće. Tako, Kuća bakine kuhinje koja se prostire na 80 kvadrata danas prikazuje život u razdoblju od 1968. do 1986. godine, a prepuna je bakinih recepata, kalupa za torte i kolačiće, starih knjiga i kuharica, šircla i kuhača. Eksponati i delicije su raspoređeni u tri sobe sa stolovima i prikazanom hranom u obliku fotografija u loncima jušnicima, rajnglama i tanjurima. Izuzetno je zanimljiv i mali Kabinet čuda i znatiželje gdje se nalaze predmeti koji pripadaju prirodoslovlju, geologiji, etnografiji, arheologiji koji su pak, uz predmete novijeg doba, izuzetno zanimljivi djeci i pobuđuju WOW! efekt. 

.

Planova je, kaže nam Mislav, jako puno. Trenutno radi na Parku bakine ljubavi i vanjskim eksponatima, a druga faza projekta ponudit će sadržaj radionica, proslave rođendana... Cilj projekta Kuće bakine kuhinje je približiti nekadašnji život baka i prabaka našim najmlađima te sačuvati priče i sjećanja na naše najmilije, pa zato; Dobrodošli u Bakinu kuću 1968., 1978., 1988., mjesto gdje se čuva dragocjeno nasljeđe prošlih generacija i gdje svaki predmet nosi toplu priču iz prošlosti. Uđite i osjetite miris bakinih kolača, čujte zvukove starih priča i dodirnite svaki predmet koji je obilježio njezin život. Neka vas ova čarobna atmosfera podsjeti na vaše korijene i djetinjstvo provedeno uz bakinu ljubav i mudrost. Bakinu kuću možete zapratiti na Facebooku i Instagramu, ali i na web stranici www.bakina-kuca.hr. 

.

.

.

 

 

Još članaka iz "Turizam"

Facebook