Prethodni članak
Sljedeći članak

Susret župana s dječjim gradonačelnicima i načelnicima

Sastanak je uz župana Željka Kolara i zamjenicu župana Jasnu Petek vodio Mihael Ban, dječji načelnik općine Tuhelj.


U srijedu, 04. ožujka 2020. godine u Osnovnoj školi Lijepa naša u Tuhlju održan je 5. susret župana Željka Kolara s dječjim načelnicama/načelnicima i gradonačelnicama/gradonačelnicima. Sastanak je uz župana Željka Kolara i zamjenicu župana Jasnu Petek vodio Mihael Ban, dječji načelnik općine Tuhelj. Prilika je to bila da se djeca upoznaju kako Općina Tuhelj brine o svojim najmlađim sugrađanima – ovdje se provode brojni hvalevrijedni programi podrške obiteljima s djecom i osigurava infrastruktura kako bi se osiguralo da se žive u zajednici po mjeri djeteta, o čemu je izvijestio načelnik Mladen Hercigonja. Članove i članice Dječjeg vijeća, Dječjeg foruma i Vijeća učenika: Lorena Kolman, Ivana Gašparić i Martina Tušak predstavile su rad Društva Naša djeca Tuhelj, Dječjeg vijeća, Dječjeg foruma i Vijeća učenika koji su izvrstan primjer realizacije dječje participacije, ne samo na županijskoj razini već i šire.

Zamjenica župana jasna Petek predstavila je Dječji proračun Krapinsko-zagorske županije za 2020. godinu te posebno istaknula činjenicu da se od 246.801.659,94 kn koliko iznosi ukupni proračun Županije, čak 48,3% ili 119.242.962,00 kn izdvaja za Dječji proračun. Od toga, za obnovu škola = 34.645.000,00 kn, potpore učenicima i roditeljima – 40.031.823,00 kn, školstvo – 38.149.530,00 kn, kultura i sport – 1.750.350,00 kn, zdravstvo i socijalna skrb – 4.337.259,00 kn, udruge – 230.000,00 kn i sigurnost u prometu – 99.000,00 kn.

Martina Gregurović Šanjug, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu politiku, branitelje, civilno društvo i mlade, upoznale je prisutne s Javnim pozivom za prijavu preventivnih programa ili aktivnosti za dodjelu županijskog priznanja “preventivni program/aktivnost godine” za 2019. godinu koji je otvoren do 20. ožujka 2020. godine i to kao prvi takav u Krapinsko-zagorskoj županiji i šire. Više o javnom pozivu možete vidjeti http://www.kzz.hr/javni-poziv-za-prijavu-preventivnih-programa-aktivnosti-2019
Također, dogovorene su daljnje zajedničke aktivnosti dječjih načelnika/načelnica i gradonačelnika/gradonačelnica - organiziranje radionice za djecu i voditelje krajem travnja u Bedekovčini. Sastanku je nazočila i ravnateljica OŠ Lijepa naša Tuhelj Snježana Romić.


Još članaka iz "Tuhelj"

Facebook

Za sav su promet nakon slabljenja bure otvorene: -dionica autoceste A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Maslenica; -državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački; -Paški most. Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga ...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program