Prethodni članak
Sljedeći članak

Proračun Općine Tuhelj u 2021. godini 9,2 milijuna kuna

U 2020. godini na području općine Tuhelj uspješno su završeni svi planirani projekti na izgradnji komunalne infrastrukture, a projekt izgradnje dječjeg vrtića pred samim je krajem


Bez obzira na situaciju s koronavirusom, u 2020. godini na području općine Tuhelj uspješno su završeni svi planirani projekti na izgradnji komunalne infrastrukture, a projekt izgradnje dječjeg vrtića pred samim je krajem.

Proračun planiran realno

Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Općine Tuhelj koja je održana elektroničkim putem usvojen je proračun za 2021. godinu, koji iznosi 9,2 milijuna kuna ili 8% više naspram planiranog ostvarenja tekuće godine. Načelnik Mladen Hercigonja ističe kako je proračun planiran realno s rizikom neizvjesnosti završetka pandemije, ali ujedno ostvariv, socijalno osjetljiv i razvojan. - Osluškujemo naše građane, pritom prvenstveno mislim na činjenicu da se najveći udio ulaganja u proračunu odnosi na razvoj komunalnog programa i infrastrukture i sustav odgoja i naobrazbe što je bio i primarni cilj Općine da se stvore uvjeti normalni za 21. stoljeće, odnosno da se predškolski program provodi u dječjem vrtiću. Za nas je novost proračunski korisnik „Dječji vrtić Potočić Tuheljski“ za kojeg je udio općinskih sredstava planiran u iznosu od 500.000 kn ili 62% ukupno predviđenih troškova. Sljedeće godine mještane čekaju brojni projekti i programi kojima će se poboljšati život djece i mladih, raditi na zaštiti okoliša i unapređenju životnog standarda svih građana te urediti općina. Od najznačajnijih kapitalnih investicija istaknuo bih: parkiralište u centru Tuhlja, park s fontanom u Tuheljskim Toplicama, izgradnja dječjeg igrališta, izrada projektne dokumentacije za izgradnju nogostupa u Bolničkoj ulici i šetnice uz potok Horvatska, asfaltiranje nerazvrstanih cesta te proširenje i modernizacija javne rasvjete, a sve prema Programu građenja komunalne infrastrukture.

Transparentnost

Zbog epidemiološke situacije ove godine nije se održala javna tribina o prijedlogu Proračuna, koju Općina Tuhelj inače redovito organizira od 2017. godine, no, stanovnicima Općine Tuhelj na kućne adrese stigao je Proračunski vodič za građane kao članak u 9. izdanju Tuheljskog lista, godišnjeg informativnog lista Općine Tuhelj. U vidu transparentnosti, provedeno je i savjetovanje sa zainteresiranom javnošću u postupku donošenja predmetnog dokumenta. - Vjerujem i nadam se da ćemo po završetku ove nesretne korona krize uspjeti nadoknaditi sva otkazana događanja te da će se bogati društveni, sportski i kulturni život po kojemu je Tuhelj poznat ponovno uspostaviti - zaključuje načelnik Hercigonja.

Još članaka iz "Tuhelj"

Facebook

U većem dijelu zemlje vremenski uvjeti povoljni su za vožnju. Pojačan je promet na gradskim cestama i obilaznicama. Povremeni zastoji mogući su na cestama gdje traju radovi. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program