Prethodni članak
Sljedeći članak

Radionice za djecu o održivom gospodarenju otpadom u sklopu projekta „Zeleno srce Zagorja“

Radionice su dio projekta Zeleno srce Zagorja (KK.06.3.1.07.0020) koji je sufinanciran od strane Europske unije iz Kohezijskog fonda kroz Operativni programa Konkurentnost i kohezija 2014. - 2020


U Osnovnoj školi Bedekovčina i Dječjem vrtiću Bedekovčina, te u Osnovnoj školi Sveti Križ Začretje i vrtiću proteklih su dana održane radionice na temu održivog gospodarenja otpadom. U radionicama je ukupno sudjelovalo oko 130 djece u dobi od 3 do 15 godina, zajedno s nastavnim osobljem i odgajateljima u vrtićima.

Radionice su dio projekta Zeleno srce Zagorja (KK.06.3.1.07.0020) koji je sufinanciran od strane Europske unije iz Kohezijskog fonda kroz Operativni programa Konkurentnost i kohezija 2014. - 2020. Ukupna vrijednost projekta i prihvatljivih troškova iznosi 588.624,54 HRK. Iz Kohezijskog fonda odobreno je sufinanciranje projekta od 85% ili 500.000,00 HRK. Ostatak od 15% osigurano je kroz Proračun Općine Sveti Križ Začretje kao nositelja projekta i Općine Bedekovčina kao sunositelja projekta.

Cilj projekta Zeleno srce Zagorja je izgraditi svijest građana s područja općine Sveti Križ Začretje i općine Bedekovčina o važnosti odgovornog postupanja s komunalnim otpadom, sa posebnim naglaskom na sprječavanje nastanka otpada, pravilno odvajanje otpada u kućanstvima, kućno kompostiranje i ponovnu uporabu predmeta. Postizanjem cilja, očekuje se smanjenje količine otpada odloženog na odlagalište otpada.

Radionice za djecu izvodili su predstavnici tvrtke Interkonzalting d.o.o., te su priremili sve materijale, osmislili i organizirali igre i radionice, održali prezentacije i odgovarali na znatiželjna pitanja. Učenici u školama i djeca u vrtićima su na primjeren način upoznata s različitim vrstama otpada i pravilnim razvrstavanjem u odgovarajuće spremnike.

Djeci koja su sudjelovala u radionicama su u platnenoj vrećici podijeljene slikovnice na temu održivog gospodarenja otpadom, olovke sa sjemenkama koje će djeca posaditi i brinuti se o biljci, čokoladice i potvrde o sudjelovanju. Školama su dodijeljene Zahvalnice i sadnice cvijeća za svu djecu koja su prisustvovala radionicama, a u vrtićima je uz Zahvalnicu dodano nekoliko kompleta društvenih igara kojima su se djeca razveselila. Najbolja ocjena održanih radionica je pitanje: “Kada će te nam opet doći?“.

Još članaka iz "Sv. Križ Začretje"

Facebook

Predmet na kolniku na autocesti A1 na 344+000 km između čvora PRGOMET i čvora VRPOLJE u smjeru Zagreba. Vozi se uz ograničenje brzine 60 km/h. Molimo korisnike za pojačan oprez.  Na pojedinim dionicama autocesta i ostalih cesta u tijeku su r...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program