Prethodni članak
Sljedeći članak

Jedno klizište u Završju Začretskom sanirano je prošle godine, na red došlo i drugo

U Općini Sveti Križ Začretje revitalizirat će kulturno - gospodarski prostor 'Banovina', a ovih dana potpisan je i ugovor o sufinanciranju klizišta u Završju Začretskom


Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja, s ciljem osiguranja financijske potpore za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda u 2020. godini, Općini Sveti Križ Začretje odobrilo je potporu u iznosu od 168.000 kuna za projekt Banovina 0-99: Uređenje javnih površina i parkirališta na području Općine Sveti Križ Začretje. Dobivena potpora iznosi 40% ukupne vrijednosti, dok će se ostatak podmiriti iz proračuna Općine.

Unapređenje kvalitete života

- Ovaj projekt je prvi korak u revitalizaciji kulturno - gospodarskog prostora „Banovina“ kojeg čine nekadašnje gospodarske zgrade Svetokriškog dvorca, a koje su sada u našem vlasništvu. Uredit će se vanjski okoliš te izgraditi parkiralište u sklopu gore navedenog kompleksa „Banovine“, a koji se nalazi u neposrednoj blizini novog dječjeg vrtića koji je u završnoj fazi gradnje. Projektom će pridonijeti unapređenju kvalitete življenja na području Općine Sveti Križ Začretje budući da nam nedostaje uređeno parkiralište i prometno će se rasteretiti sami centar mjesta te zahvaljujemo Ministarstvu što je prepoznalo važnost ovog projekta – kaže načelnik Općine Marko Kos.

Potpisan ugovor

Također, ovih je dana Općina Sveti Križ Začretje s Hrvatskim vodama potpisala Ugovor o sufinanciranju sanacije još jednog klizišta u Završju Začretskom. Prema procjeni, troškovi sanacije iznose 350.000 kuna, od čega Hrvatske vode financiraju 60 %, odnosno 210.000 kuna, a ostatak troškova podmirit će se iz općinskog proračuna. - Ovo je drugo klizište koje se u suradnji s Hrvatskim vodama sanira upravo na području naselja Završje Začretsko. Naime, kao posljedica velikih količina padalina u vrlo kratkom periodu na nerazvrstanoj cesti koja prolazi naseljem na dva mjesta došlo je do urušavanja tla čime je bilo ugroženo prometovanje cestom, a u opasnosti su bili i obližnji stambeni objekti. Jedno od tih klizišta sanirano je tijekom 2019. godine, a vrijednost ugovorenih radova iznosi 450.000 kuna – kaže načelnik, dodajući da će se ove godine sanirati drugo klizište u dužini 25 m, čime će se omogućiti normalno prometovanje nerazvrstanom cestom koja prolazi kroz naselje. 

Još članaka iz "Sv. Križ Začretje"

Facebook

Zbog jakog vjetra na A7 Draga-Šmrika, lokalnoj cesti Križišće-Kraljevica i Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog te Senja i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina),...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program