Prethodni članak
Sljedeći članak

'Završetak sezone više nema smisla'

U Humu na Sutli uređuju igralište i čekaju odluku o natjecanju


Iako je COVID 19 zaustavio sva sportska događanja, u nekim sredinama, ova se situacija koristi za odrađivanje posla, koji je u ovim uvjetima moguće odraditi. Vrlo dobar primjer nalazimo u Humu na Sutli. Prva sezona NK Straže u 4. NL središte ostat će zaista upamćena po mnogo čemu, pa eto i po prisilnoj pauzi. Inače, Straža je sa treninzima prekinula ovaj proljetni dio sezone 17. ožujka. Tada je na igralištu Lastine odrađen zadnji trening prije pauze. No, iako se na igralištu ne pojavljuju igrači zbog treninga, ono nije baš stalno bilo bez prisustva ljudi, naravno sve uz poštivanje epidemioloških mjera. Predsjednik kluba Mario Vidiček, inače i vijećnik u Općini, vrlo aktivan u ovo vrijeme oko pomoći kod podjele zaštitne opreme u Općini, prenio nam je dojmove kako u klubu vide trenutnu situaciju, ali i što je sve odrađeno na i oko igrališta, dok se ne trenira.

- Kako su sva sportska natjecanja u mirovanju, pa tako i nogometna, nije nam preostalo ništa drugo nego da se primimo uređenja igrališta i popratnih sadržaja koji su potrebni za odigravanje utakmica. Uredili smo i sanirali travnjak na nogometnom igralištu, uredili kučice za rezervne igrače, saniramo navodnjavanje na igralištu (zamjena šprica i izrada betonskih šahtova) – kaže Vidiček i dodaje kako Straža sada ima i novi semafor.

 

- Semafor nam je donirao NSKZŽ, Igor Števinović i Anđelko Jutriša su nabavili materijal i napravili konstrukciju za semafor, Općina Hum na Sutli osigurala je cement za temelje, pijesak i armaturnu mrežu, Usluge Lugarić su odradili zemljane radove i podigli konstrukciju sa semaforom, pa sada možemo sa ponosom reći da imamo najveći i najljepši semafor u cijeloj Krapinsko-Zagorskoj županiji – kaže Mario. Dimenzije semafora su 1700x2500 mm, a vrijednost semafora i radova je oko 50.000,00 kuna. Također nabavljene su 24 lopte za zagiće koje je donirala Janja Boršić, te 40 lopti za pionire i juniore koje je donirao sam predsjednik NK Straža, te mreže za golove uzrasta zagića i limača.

 


U ovom vremenu iščekivanja i brojnih nejasnoća oko eventualnog nastavka i završetka prekinutog prvenstva, zanimljivo je čuti mišljenje dugogodišnjeg igrača i nogometnog djelatnika, ujedno i stav kluba.

- Prošlo je već više od mjesec dana kako igrači nisu u trenažnom procesu i smatramo da je ovaj proljetni dio sezone završen. Da bi se odigralo prvenstvo morali bi krenuti sa pripremama 01. svibnja, a koje traju minimalno mjesec dana, a to pak znači da bi sa prvenstvom krenuli 01. lipnja, te bi odigravali 13. kola srijeda-nedjelja i prvenstvo bi završilo oko 20. srpnja. Postavlja se pitanje, ukoliko bi se igralo ritmom srijeda-nedjelja bi li mjesec dana priprema uopće bilo dovoljno za ovakav napor, jer ozljede igrača bi bile neminovne – kaže Vidiček i dodaje. - Nakon završetka ovoga djela sezone krenule bi pripreme za novu sezonu, bez odmora, bez odlaska na more, ne vidimo načina i smisla. Nadalje svi klubovi imaju studente kojima će se zbog ovakve situacije nagomilati ispiti i zgusnuti raspored na fakultetima te je upitan njihov nastup. A najveći problem za nas u klubovima je odigravanje utakmica bez gledatelja. Svi klubovi ostvaruju nekakav prihod od ulaznica i prodaje pića, a bez njih nema prihoda, tako da smatramo da je ovaj proljetni dio prvenstva završen. Naš prijedlog je da se ovaj dio prvenstva registrira i priznaju rezultati do odigranog 16. kola ili da ova sezona 19/20 na jesen kreće ispočetka – zaključio je Vidiček. Kako će pak sve skupa vidjeti i odlučiti oni koji donose odluke, ostaje još malo (ili puno) pričekati.

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook

Zbog magle vidljivost je mjestimice smanjena na cestama u Gorskom kotaru, dok su kolnici mokri i skliski u Dalmaciji.  Jadranska magistrala (DC8) u Podgori, danas 15. svibnja 2021. godine od 05:00 do12:00 sati bit će zatvorena za sav pro...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program