Prethodni članak
Sljedeći članak

Završen prvi dan 12. Karcher rallya Kumrovec: U vodstvu Dinkel i Winklhofer, spektakl se nastavlja danas


Njemačka posada Dominik Dinkel i Pirmin Winklhofer u Fordu Fiesti Rally2 vodeći su nakon prvog dana 12. Kärcher Rallyja Kumrovec. Iskoristili su pogrešku branitelja naslova, Slovenaca Roka Turka i Blanke Kacin koji su se okrenuli na drugom, noćnom brzincu Tuhelj. Subotnje brzince Dinkel i Winklhofer dočekat će s 2,9 sekundi prednosti, dok trećeplasiranim Mađarima Andrasu Hadiku i Krisztianu Kerteszu u Fordu Fiesti R5 MkII „bježe” 7,3 sekunde. Slijede Vlasimil Majerčak i Jakub Slovak iz Slovačke u Fordu Fiesti Rally2 (+19,6) te najbrža 2WD posada Mark Škulj i Pia Šumer u Opelu Corsi Rally4 (+22,9).

Najbolje plasirana domaća posada Juraj Šebalj i Marijan Stublić u Toyoti Yaris GR drži šestu poziciju s 22,9 sekundi iza vodećih. Odmah do njih smjestili su se Viliam Prodan i Marko Stiperski u Fordu Fiesti Rally3. Odličan rezultat ostvarili su Nenad Hrvatin i Doris Labinjan koji su se s Peugeotom 306 domogli 13. pozicije. Trenutačno vodeći u domaćem prvenstvu Mađar Janos Szilagyi sa suvozačem Robertom Balaijem u Peugeotu 208 Rally4 prvi su brzinac uz dosta problema završili na 21. mjestu, a onda na drugom odustali zbog problema s mjenjačem i elektronikom.

Nakon jučerašnjeg dana najbrža zagorska posada bila je Emanuel Idžaković (Zagorje) i Josip Borovec (Delta sport) u Opel Adamu. Njih dvoje trenutno drže 19. mjesto u "generalci" i visoko treće u klasi 5. Na 20. mjestu u generalnom poretku su Dario Šamec i Florian Šalec u Peugeotu 206 RC. Najpoznatija zagorska posada trenutno je druga u klasi 3, a od vodeće posade u toj klasi, Tomas Hrvatin i Đani Smičić dijeli ju nešto manje od četiri sekunde.

Mario Ban (Zagorje) i Matija Gereci (Delta sport) s Ford Fiestom ST 150 drže 33. poziciju u generalnom poretku, dok su u 3. u klasi 4. Na 47. mjestu u ukupnom poretku su Vedran Šipoš (Zagorje) i Aleksandra Devunić (Delta sport) u Renault Cliu Rally4, dok u klasi 2 ova posada zauzima 10. mjesto. Vjekoslav Stubičan i Matija Labaš u Peugeotu 206 RC drže 58. mjesto u "generalci" i 8. mjesto u klasi 3. Saša Horvat (Zagorje) i Damir Boc (Delta) u Škodi Fabiji 1.4 zauzimaju 71. mjesto u generalnom poretku i 5. mjesto u klasi 4. Na 74. mjestu u "generalci" i 35. u klasi 5 smjestili su se Krunoslav Car i Danijel Slunjski u Fiat Puntu, dok  Nikola Labaš i Nikola Miketić sa Škodom Fabijom 1.4 drže 74. mjesto u generalnom poretku i 6. u klasi 4. Kristijan Kroflin i Stjepan Franjić nažalost su odustali.

Današnji program kreće u 9:15 svečanim startom u Muzeju Staro Selo u Kumrovcu. Na istom se mjestu prva posada očekuje na cilju u 17:45. Brzinski ispiti Desinić, Zagorska Sela i Kumrovec vozit će se po tri puta. Posebna pozicija za publiku i ove će godine biti Fan Zona na igralištu osnovne škole u Kumrovcu, odakle će se moći pratiti natjecanje uz eno-gastronomsku ponudu zagorskog kraja ili iskušati vožnja u full-motion rally simulatoru HeliDrive, službenom simulatoru Kärcher Rallyja Kumrovec.

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook