Prethodni članak
Sljedeći članak

Zasluženo i uvjerljivo slavlje DepoLink Škrljeva u Zaboku


U derbiju začelja 7. kola HT Premijer lige Zabok je na svom parketu poražen od DepoLink Škrljeva rezultatom 80:91. Pobjedu gostiju nema se što zamjeriti. Zagospodarili su parketom od prve minute, veći su dio utakmice imali dvoznamenkasto vodstvo. Zabok se tek u drugoj četvrtini uspio nakratko približiti, no bilo je to kratkog daha, sve ostalo je bilo na strani gostiju koje su odlično predvodili Rajčić i Jelić.

Škrljevo je  puno bolje otvorilo utakmicu. Prvo je Jelić polaganjem iz kontre za svoj osmi koš doveo Škrljevo do  +9 (4:13), a nakon toga je u seriju počeo ulaziti Rajčić koji je prvi doveo goste do dvoznamenkastog vodstva (5:15). Zabok se uspio spustiti na -5 (14:19), ali je efikasni i atraktivni Rajčić koji je četvrtinu završio s 13 koševa donio svojoj momčadi 11 koševa viška (16:27) nakon prve četvrtine.

Još je gore za domaće izgledalo u 14. minuti kada je Bart pogodio sva tri bacanja za +16 (21:37). No, Zabok je nakon toga počeo polako dolaziti do daha i znatno je popravio protok lopte i igru u napadu. U periodu od 17.-19. minute jednu je tricu ubacio Martinko, pa je dvije povezao Garrett, a nakon toga je još jednom položio Martinko i Zabok je stigao sam na koš zaostatka (38:39). Tricom Antunovića gosti su ipak otišli na "veliki odmor" s četiri koša viška (43:47). Do poluvremena je Garrett postigao 9  koševa, Črnjević 8, a Kučan i Martinko po 7 koševa. Kod gostiju prednjačio je Rajčić s 15 koševa, Jelić se zaustavio na 10, a Antunović je postigao 9 koševa.

I u nastavak su bolje ušli gosti. Jelić u 24. minuti veže dvije trice za novo dvoznamenkasto vodstvo, a isti je igrač u 27. minuti položio za +16 (47:63). Raspoloženi Jelić doveo je minutu kasnije goste tricom i do velikih +18 (50:68). Domaći su nakon trica Perovića i Kučana uspjeli malo ublažiti vodstvo i u zadnjih deset minuta igre ušlo se rezultatom 58:70, a ta je prednost mogla biti i manja da je kapetan Črnjević uspio pogoditi tricu u samoj završnici treće četvrtine, no lopta mu je "iscurila" iz obruča.

Zadnjih deset minuta gosti otvaraju serijom od 5:0 tricom Barišića i polaganjem Rammea i odlazi ponovno na velikih +17 (58:75). Napadački raspoloženi Martinko povezao je dvije trice u 33. minuti za 65:77 i nakratko donio nadu Zaboku, ali već u idućem napadu odlični Jelić pogađa s distance za 65:79 i tjera Smiljanića na minutu odmora. Nažalost domaćina minuta odmora nije im donijela ništa dobrog, što više Rajčić je s dvije trice u 36. minuti za +19 (67:86) zapečatio sudbinu dubinu domaćina i bilo je samo pitanje s koliko će koševa razlike gosti dobiti ovu utakmicu. Domaći su se malo probudili u samoj završnici i uspjeli spustiti na samo -8 (80:88) nakon polaganja Garretta koji je pogodio i dodatno slobodno bacanje, da bi Bart sa sirenom pogodio tešku tricu za konačnih 80:91 i sasvim zasluženo slavlje gostiju.

S 19 koševa Marko Perović bio je najefikasniji u redovima domaćih, Jarvis Garrett upisao je 16 koševa uz 5 asistencija. Dva Ivana, Martinko i Kučan, upisali su po 12 koševa, s time da je Martinko imao stopostotan šut i pridodao 3 asistencije. Martin Jelić s 25 koševa je bio najefikasniji kod pobjednika, a sjajnu partiju odigrao je kapetan gostiju Mario Rajčić koji je upisao 21 koš uz 7 skokova i 5 asistencija. Veliki obol u pobjedi dao je i Luka Barišić s 15 koševa i 6 skokova, a u nastavku je "prodisao" i Ramme Girifin koji je utakmicu završio po 8 koševa i skokova uz 10 asistencija. Škrljevo je imalo odličnu tricu od 55% (11/20, Rajčić 4/5, Jelić 3/4). Prednjačili su gosti i u skoku, a o njihovoj igri najbolje govori i činjenica da su imali čak 24 asistencije.

ZABOK -DEPOLINK ŠKRLJEVO 80:91 (16:27, 27:20, 15:23, 22:21).

ZABOK: Martinko 12, Kučan 12, Tomić, Buljević, Lukačić, Črnjević 8 (2-3), Stipaničev 3 (3-4), Tomas 4 (2-2), Perović 19 (1-1), Lež, Antonić, Garrett 16 (6-7). TRENER: Jurica Smiljanić

DEPOLINK ŠKRLJEVO: Jelić 25, Bart 9 (4-4), Kujundžić 2, Rajčić 21 (1-1), Antunović 11 (4-4), -Griffin 8, Smojver, Butorac, Barišić 15 (6-6), Svoboda. TRENER: Damir Rajković

Jurica Smiljanić, trener Zaboka: "Čestitke momčadi Škrljeva na zasluženoj pobjedi. Drugo poluvrijeme imali su 11 skokova više, a nismo dobro iskontrolirali ni njihove prodore, nakon čega bi kasnili na vanjski šut. U zadnjoj četvrtini bili smo previše statični. Ključ pobjede gostiju  bio je u njihovom boljem skoku".

Damir Rajković, trener DepoLink Škrljeva: "Mislim da smo odigrali jednu dobru utakmicu. Nakon prve pobjede protiv Gorice tražili smo nakon pet sušnih kola novu pobjedu. Dolaskom Barišića smo se kompletirali, igrači su ušli u svoje pozicije. Šteta što nismo riješili sve već u prvom poluvremenu, ali uspjeli smo slomiti Zabok u trećoj četvrtini, poučeni lošim iskustvom u utakmici protiv Dinama. Mislim da smo zasluženo pobijedili".

Ivan Martinko, igrač Zaboka: "Nažalost poraz. Gosti su cijelo vrijeme vodili, mi smo nešto pokušavali, nakratko stizali, ali oni bi se uvijek iznova ponovno odlijepili. Svaka čast gostima, danas im je sve ulazilo i zasluženo su pobijedili. Mi sad imamo kratko pauzu i nadamo se da ćemo nakon toga podići razinu igru".

Martin Jelić, igrač DepoLink Škrljeva:" Bila je dosta zanimljiva utakmica. Imali smo visoku prednost od početka i mislim da smo to malo bolje trebali iskontrolirati. Ostali smo koncentrirani, u drugo poluvrijeme su ušli jako, baš onako kako smo htjeli, kontrolirali smo cijeli drugi dio i na kraju zasluženo slavili".

foto: Mladen Ban 

Još članaka iz "Sport"

Facebook