Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorski savate klubovi osvojili devet naslova državnih prvaka u Garešnici

U Garešnici održano Prvenstvo Hrvatske u savateu assaut za natjecatelje kadetski dobi

  • Savate klub Đidara.jpeg

    Savate klub Đidara


Garešnica je bila domaćin Prvenstva Hrvatske u savate boksu assaut koje je okupilo 134 natjecatelja i natjecateljica iz 13 hrvatskih klubova, a među njima su važnu ulogu igrala i četiri zagorska kluba: Đidara Zabok, Stubica (Donja Stubica), Kobra (Marija Bistrica) i Krapina.

Ovoga puta najbrojniji i najusješniji je bio savate klub Đidara Zabok koji se kući vratio s devet medalja. Prvaci Hrvatske iz redova Đidare postali su Ema Jerneić, Luka Šoštarić i Sara Vukić, srebra su osvojili Arijan Dobrijević, Fabijan Čop, Dora Mladenović, Nikola Jurak i David Krajačić, dok je Max Zimić osvojio brončanu medalju. Uspješna je bila i Sara Šimag koja je dobila revijalni meč. U ukupnom poretku 13 klubova Đidara je zauzela visoko treće mjesto. Vidljiv je napredak u radu Đidare koji je na prošlom PH u ovoj kategoriji nastupio s pet, a na ovom sa čak deset natjecatelja. Iz tog razloga treneri Đino Sinković i Ela Vrančić nisu krili zadovoljstvo, a uspješno je svoj posao odradila i Petra Rožman kao sutkinja iz redova Đidare.

Savate klub Stubica

Iz redova Stubice imamo tri državna prvaka, a to su: David Vlahović, Leo Lacković i Borna Mirt, dok su Dorijan Peštraj i Filip Antolković osvojili brončane medalje. Stubica je nastupila s pet natjecatelja i osvojila isti broj medalja.

Savate klub Krapina

I savate klub Krapina nastupio je s pet boraca, a u Krapinu je donio četiri medalje, po dvije zlatnog i brončanog sjaja. Prvaci Hrvatske iz redova Krapine postali su Petra Marija Poslončec i Karlo Poslončec, dok su bronce osvojili Teo Žepec i Nikola Bence. Helena Mihalina nije prošla kvalifikacije.

Kobra je nastupila s tri borca i kući donijela tri medalje. Prvak Hrvatske postao je Fran Milošić, Sebastian Ratkajec osvojio je srebrnu, a Tomislav Markuš brončanu medalju.

Savate klub Kobra

Još članaka iz "Sport"

Facebook