Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorec upisao tri nova boda

U 24. kolu 2. SuperSport NL Zagorec ugostio Opatiju


U 24. kolu Druge SuperSport NL krapinski Zagorec ugostio je četvrto plasiranu ekipu Opatije i pobijedio 2:1. Ovim su upisana nova tri boda i nastavljen niz bez poraza ( dva remija i četiri pobjede ) tako da je, ako gledamo samo proljetni dio prvenstva Zagorec na prvom mjestu sa bodom prednosti ispred Zrinskog Jurjevac.

Susret je bolje otvorio gost i vršio pritisak prema vrataru domaćeg sastava te tu početnu inicijativu uspijeva realizirati u desetoj minuti preko Junuzovića koji donosi prednost od 1:0 Opatiji. Nekoliko minuta kasnije u prilici je Ajayi ali puca pored gola.

Nakon te inicijative gostiju igru preuzimaju igrači zagorca i počinju prijetiti vrataru Balentu te se očekivala realizacija takove igre. Najprije je zaprijetio Kanceljak odlični udarcem sa 18 metara ali za malo pored gola da bi minutu kasnije i Orlović pucao slično. Tada je uslijedila 36 minuta kada Matija Smrekar odlično koristi ubacivanje Orlovića i posprema loptu u mrežu za izjednačenje te se tim rezultatom i otišlo na odmor.

Opet je poluvrijeme bolje otvorila Opatija nešto agresivnijom igrom a tada trener Vidak  vuče pravi potez – u igru ubacuje brze i vižljaste te borbene Stiperskog i Christiana a na klupu odlaze umorni Kanceljak i Adžić koji su u prvom dijelu odlično odigrali ali i puno pretrčali te su se vidjeli naznaci umora.  Od tog trenutka Opatije nema. Zagorec u potpunosti preuzima igru i već četiri minute nakon ulaska Christian radi pravi „dar – mar“ na desnoj strani obrane Opatije, varkom tijela izbacuje trojicu obrambenih igrača gostiju te odlično puca i pogađa mrežu pored nemoćnog Balenta za vodstvo Zagorca.

Do kraja susreta vidjelo smo još nekoliko prilika za Zagorec koje se ne koriste te je na kraju semafor pokazivao Zagorec 2. Opatija 1.

Sasvim zaslužena pobjeda Krapinaca ali isto tako i neshvatljiva nervoza gostiju koji su dobili osam žutih kartona i Lagumdžija izravni crveni, dok su teren morali napustiti i Malinić i trener Čizmarević zbog drugih žutih kartona. Nogometaši Zagorca, na čelu sa svojim stručnim stožerom – Vidak i Mitrečić – pokazali su da su momčad sa karakterom te da ne priznaju nikakav rezultat osim onog koji  je nakon posljednjeg sučevog zvižduka. Naime, u posljednja dva kola ( Marsonia u Slavonskom Brodu i Opatija kod kuće ) dečki u plavom su već nakon 20 minuta igre bili u rezultatskom minusu da bi ipak na kraju slavili i pokazali puno bolju igru od svog protivnika uz napomenu da su u obje utakmice ušli sa jednim ciljem – moramo dobiti ako želimo ostati !

Rekli bi neki – zbilja imaju m…

Na kraju ću citirati mog dragog kolegu novinara koji je bio oduševljen sa terenom u Podgori: „ Opatija i Zagorec na izvrsnom travnjaku, najboljem na kojem se igra 2.NL zahvaljujući gospodinu Stjepanu Osredečkom legendarnom Štefu kome smo poslije utakmice uputili pohvale na koje nam je uz zahvalu odgovorio:

- Dvadeset godina se brinem i trudim se da travnjak bude vrhunski, drago mi je da ste primijetili. Pokvario nam se valjak, a nikako ne mogu dobiti svijetle i tamnije pruge.“

Svoj slijedeći prvenstveni susret, 25. kolo, Zagorec igra u subotu 29. travnja u 17 sati, u Belišću protiv istoimenog kluba.

Zagorec – Opatija 2:1 ( 1:1)

Krapina. ŠRC Podgora. Gledatelja: 200. Sudac: Ivan Čavužić ( Velika Gorica ). Pomoćnici: Dario Pranjić ( Dugo Selo ), Patrik Kramar ( Zaprešić ). Četvrti sudac: Ivan Slunjski ( Varaždin ). Delegat: Ivan Andrašić ( Satnica ).

Strijelci: 0:1 Junuzović 10'; 1:1 Smrekar 36'; 2:1 Christian 61'.

ZAGOREC:  Bruči 7 -  Radić 6;5 ( 78. Bračević - ); Cruce – Corcy 7; Čondrić 7; Orlović 7 -  Krznarić 7; Dunić 7; Adžić 6,5 ( 59. Christian 7;5) ; Harrison 6,5 - Kanceljak 6,5 (59. Stiperski 6,5 );  - Smrekar 7,5 ( 90+2. Barišić - ).Trener: Perica Vidak 7,5.

OPATIJA: Balent 6 – Gavrić 6; Ajayi 6 (73. V. Bogolin 6); Kordić – Gružić 5 ( 57. Kašiković 5,5); Malinić 5,5 – A. Bogolin 6 ( 57. Furijan 6 ); Johnson 6; Grujević 6; Lagumdžija 5; Junuzović 6,5 ( 73. Pozderac 6 ) – Pejanović 5.  – Trener: Tomislav Čizmarević 5,5.

ŽUTI KARTONI: Zagorec: Stiperski 86'.

                              Opatija: Z. Bogolin 25' (pom. trener); Kordić – Gružić 19';Gavrić 75'; Grujević 23'; Malinić 47';Johnson 84'Kašiković 90+3'.

CRVENI KARTONI: Zagorec: nema

                                      Opatija: Lagumdžija 81'; Malinić 90+4' (drugi žuti); Čizmarević 80' ( drugi žuti )

IGRAČ UTAKMICE: Matija Smrekar ( Zagorec )

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook