Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorec u nedjelju dočekuje Krk u ključnoj utakmici sezone: 'Igra se 180 minuta'


Nakon turbulentnog kraja prvenstvenog nadmetanja krapinski Zagorec je uspio nakon četiri godine suše u svoje vitrine pospremiti pehar pobjednika Kupa NS KZŽ što je svakako odličan poticaj igračima i novom treneru Ivanu Zubiću za prvi kvalifikacijski susret koji se igra u nedjelju, 11. lipnja u 17,30 sati, protiv Krka, prvaka 3. NL Zapad.

Ovo je utakmica koja će zasigurno privući navijače Zagorca i ne samo njih već i ljubitelje nogometa jer Zagorec je ovog proljeća pokazao i dokazao da igra lijep i kvalitetan nogomet potvrdivši to u srijedu osvajanjem Kupa.

Zamolili smo Ivana Zubića, trenera s Nacionalnom PRO licencom, da najprije prokomentira susret finala Kupa s Gajem.

„Ja osobno s Mačem imam negativne skorove – prva utakmica s Mladosti iz Zaboka u polufinalu Kupa poraz od 4:1 te prošle godine finale i poraz na penale, ali ovi dečki su utakmicu odigrali na jednom visokom nivou. Utakmicu punu tempa s jako puno stvorenih prilika. Čestitam im na pristupu, na zalaganju od prve minute, agresiju koju smo dogovorili - da moramo biti agresivni od prve minute bez obzira na naše automatizme. Zasluženo smo pobijedili. Neki kažu da je trebala pobjeda biti, s obzirom na prilike, izražena s većom razlikom ali za finale je to nebitno. Za finale je najbitnije da se pobjedi utakmica“.

Slijedi kvalifikacijska utakmica !
„Čeka nas 180 minuta velike borbe. Ne smije se momčad opterećivati da moramo sve riješiti u nedjelju u Krapini. Moramo trajati. Ne smije nam se dogoditi kao što nam se dogodilo u Kupu da smo se u jednom trenu raspali , razvukli smo redove. Igramo na našem domaćem terenu koji je odličan, koji odgovara igri naše momčadi, moramo biti koncentrirani na sebe. Pristup i zalaganje mora biti maksimalno kao što je bilo u srijedu u finalu Kupa i uz lepršavost koju ova momčad igra uz malo veću koncentraciju u završnici mislim da možemo apsolvirati Krk. Ne podcjenjujem apsolutno nikog i mislim da možemo reći da smo jedan blagi favoriti. Dobro da se igra na dvije utakmice. Još jednom naglašavam – moramo trajati 180 minuta. Nećemo sve riješiti u Krapini već na Kantridi nadam se u našu korist. Ova momčad ima kvalitetu, znanje, želju i energiju da se to apsolvira u pozitivnom smjeru za Zagorec. Na kraju želim naglasiti da je izuzetno bitno da Zagorec ostane u ovoj ligi te je istovremeno važno i za zagorski nogomet.“

Još članaka iz "Sport"

Facebook