Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorec trećeplasirani

Završen jesenski dio Međužupanijske rukometne lige


U posljednjoj utakmici jeseni Međužupanijske rukometne lige seniori Zagorca gostovali su u Velikoj Gorici kod prvoplasirane Iluzije i pretrpjeli minimalan poraz 31:30.

Bio je ovo susret u kojem se do posljednje sekunde utakmice nije znalo tko će upisati bodove. Rezultat se kretao sa plus jedan na jednu do plus jedan na drugu stranu i bilo je samo pitanje tko će biti smireniji i iskusniji u posljednjim trenucima susreta .

Moj dojam je da je ovoga puta presudilo iskustvo domaćih igrača koji su po prosjeku godina bili stariji barem pet – šest godina ako ne i više od mladih igrača Zagorca. Susret je izgubljen u posljednjoj minuti susreta jer golom Bogdanića u 59 minuti ( 58' 15'' ) Zagorec je poveo 30:29 da bi u posljednjoj minuti – 59'09'' – domaćin preko Konjara izjednačio a nakon pogreške u napadu gostiju Kolibaš postiže pogodak – 59'57'' – tri sekunde prije zvižduka sirene i donosi pobjedu od 31:30.

Za Zagorec su igrali: Petrović, L. Lenard, Bogdanić (4), P. Lenard, Žigman, Gradečak (7), Uroić – Varga (2), Pecigus (9), Švaljek (5), Turner i Merkaš (3).

Zagorec je jesen završio na odličnom, s obzirom na to da su novaci u ligi, trećem mjestu s 10 bodova koliko ima i drugoplasirana Moslavina 2 ( utakmica manje ) dok prvoplasirana Iluzija, uz utakmicu manje, ima 12 bodova.

Na listi strijelaca na prvom mjestu se nalazi Tin Švaljek ( Zagorec Krapina ) sa 62 postignuta gola a prate ga uz utakmicu manje Ivan Lekavec ( Moslavina 2 ) i Borna Vuković ( Mladost 09 ) s 59 golova.

Proljetni  dio prvenstva Zagorec otvara, 9. ožujka 2024. godine, gostovanjem kod Moslavine 2 da bi prvu utakmicu proljeća na svom terenu odigrao 16. ožujka 2024. godine protiv ekipe Dugo Selo 2.

„Izgubljena utakmica ali čestitam igračima na borbenosti. Sada slijedi pauza, prvi dio prvenstva je završen a naši dečki su na trećem mjestu prvenstvene ljestvice što smatramo odličnim rezultatom. Čestitam njima i trenerici Silviji Smrekar na trudu , zalaganju i ostvarenim rezultatom. U drugi dio sezone ući ćemo još bolji i pametniji. Ipak je ovo prvi puta da imamo seniorsku mušku ekipu koju čine fantastični dečki„ – rekao je Saša Kundih, predsjednik kluba iz Krapine.

Još članaka iz "Sport"

Facebook