Prethodni članak
Sljedeći članak

[ZAGOREC:LUČKO] Hoić i Smrekar za tri boda!

U 2. kolu III. HNL SREDIŠTE Zagorec je gostovao u Lučkom


U 2. kolu III. HNL Središte krapinski Zagorec gostovao je u Lučkom i nakon tvrde, borbene te taktički odlično odigrane utakmice sasvim zasluženo Zagorec je slavio rezultatom 1:0.

Već od prve minute susreta vidjelo se da će to biti izuzetno teška utakmica u kojem su domaćini, pogotovo klupa, vršili strahoviti pritisak na sudački trio koji, naglašavam, nije tome podlegao pa smo nakon dužeg vremena gledali jednu dobru sudačku rolu na gostovanju Zagorca. Istovremeno, igrači Zagorca u potpunosti su provodili zamisli svog trenera Milinovića te polako, ali sigurno preuzimali igru i stalnom agresijom (Smrekar, Hoići Matija Majcenić) na stoperski par domaćina dovodili gostujuću obranu pred veliku kušnju. Takva igra gotovo da se isplatila već u sedmoj minuti, kada je nakon pritiska Smrekara Kulenović vratio loptu svom vrataru Jovićeviću koja mu bježi i ide prema praznoj mreži, no Jovićević krajnjim je naporom stiže i izbacuje loptu sa same gol crte u korner.

Nakon toga uslijedila je prava rovovska bitka bez izglednijih prilika osim poluprilike Lučkog u 45.-oj minuti kada je Sidico odlično pucao sa dvadesetak metara, a Bruči još bolje brani te se na odmor otišlo nedirnutih mreža.

U drugo poluvrijeme Zagorec je ušao još bolje i prijetio preko razigranih Hoića i Smrekara vrataru Jovićeviću i, nekako mi se činilo da je samo pitanje minuta kada će se zatresti mreža domaćina, jer igra Zagorca je bila sigurna. Igrači su u potpunosti ispunjavali zamisli trenera Milinovića (koji je odlično postavio igru u Lučkom i nakon dugo dugo vremena Zagorec je konačno upisao puni plijen u njemu uvijek neugodnom Lučkom), a ako se i dogodilo da domaćin zaprijeti golu gostiju na vratima je bio sigurni Bruči koji je svojom sigurnošću još više „gurao“ svoje suigrače prema pobjedi.

Igrala se 59. minuta kada je Matija Smrekar primio jednu loptu na četrdesetak metara od gola domaćina, odlično se oslobodio Kulenovića i ušao u šesnaesterac domaćina iskosa s lijeve strane odakle je ubacio odličnu povratnu loptu koju je dočekao Hoić i rutinirano pogodio mrežu nemoćnog Jovićevića. Sasvim zasluženo vodstvo gostiju iz Krapine.

Stoper Kulenović imao je velikih problema sa Smrekarom koji mu cijelu utakmicu nije dao da mirno iznese loptu iz svog dijela terena stalno ga pritiskujući te smo u 75. minuti vidjeli reprizu iz sedme minuta kada je Kulenović glavom vratio loptu Jovićeviću kojeg je ona preletjela te krenula prema praznoj mreži i tada smo vidjeli trk Jovićevića i Smrekara u kojoj je „pobijedio“ vratar domaćina, jer ipak je imao veliku prednost mogao se baciti i izbiti loptu rukom u korner što je i učinio.

Do kraja utakmice vidjeli smo još dvije poluprilike na obje strane koje su vratari uspješno riješili te je nakon posljednjeg sučevog zvižduka na semaforu pisalo: Lučko 0 Zagorec 1.

Svoj sljedeći prvenstveni susret Zagorec igra u srijedu, 8.rujna u 17,30 sati na svom terenu protiv Mladosti iz Petrinje.

 

LUČKO - ZAGOREC 0:1 (0:0)

ZAGREB - Stadion u Lučkom. Gledatelja: 150. Glavni sudac: Kelihar (Velika Gorica). Pomoćni sudac: Vitez (Kobilić). Pomoćna sutkinja: Ivona Pejić (Zagreb). Četvrti sudac: Hren (Zagreb). Delegatkinja: Nada Žarković (Zagreb).

STRIJELAC: 0:1 - Hoić (59).

LUČKO: Marcos Jovićević, Bubnić, Kulenović, Mario Jazvić , Čurek , Belak (od Matej Jazvić ), Horvat, Sambu Cabrala, Dianežević, Filip Jovićević (od 84. Ćosić), Bajan (od 68. Čičković ). Trener:Perica Vidak.

ZAGOREC: Bruči, Landripet, Braun, Grgić, Vučemilović-Vranjić, A. Majcenić, Aščić (od 71. Strabić ), Radoš (od 84. Mlinarić -), M. Majcenić(od 73. Pelko ), Hoić, Smrekar (od 85. Mbella -). Trener: Damir  Milinović.

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook