Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorec Danko Sinković treći u seniorima na 1. Grand Prix Hrvatske u lovnom streljaštvu


Prvi Grand Prix Hrvatske u kombiniranom lovnom streljaštvu u organizaciji FITASC-a, Međunarodne asocijacije za lovno streljaštvo i Hrvatskog lovačkog saveza završio je u subotu u popodnevnim satima pobjedom slovenskih strijelaca. 
Pobjedu je odnio Boštjan Sadek s ukupno 763 boda, drugo mjesto pripalo je Mihi Finkštu s ukupno osvojenih 758 bodova, dok je treće mjesto osvojio Marijan Sadek s 749 bodova. Na natjecanju je nastupilo i 19 strijelaca iz Hrvatske, a najbolje se plasirao Mario Genzić na 7. mjestu sa 732 boda i Josip Milković na 8. mjestu sa 716 bodova.  

U kategoriji seniora, najbolje se plasirao Dušan Urankar iz Slovenije sa 739 bodova, drugo mjesto je pripalo Stipi Šabiću sa 677 bodova, dok je treće mjesto osvojio Danko Sinković, član LD Zajec Sveti Križ Začretje sa 649 bodova.      
Na natjecanju je sudjelovalo 26 europskih strijelaca, a natjecanje se održalo na strelištu u  Bzenici, Požeško-slavonskoj županiji, koje je najnovijim ulaganjima postalo jedno od najmodernijih i najvećih lovačkih strelišta u ovom dijelu Europe, pripremljeno za održavanje najzahtjevnijih natjecanja u lovnom streljaštvu.
Hrvatski lovački savez je član FITASC-a od 2023. godine, a sljedeće godine, kada HLS obilježava 100. godišnjicu osnutka, kandidirat će se za domaćina europskog prvenstva FITASC-a u lovnom streljaštvu na kojem se tradicionalno okupi više od 300 najboljih strijelaca iz cijele Europe. 

Prvi Grand Prix Hrvatska održao se pod pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske i Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i ribarstva.

Još članaka iz "Sport"

Facebook