Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagičice NK Mladost Marija Bistrica stigle do prve pobjede

Zimska AGOGA liga za djevojčice


Zagičice NK Mladost Marija Bistrica igraju Agoga zimsku ligu u Zagrebu. U ženskoj ligi igraju djevojčice rođene 2010. godine i mlađe, no gotovo sve igračice Mladosti su 2012. godište i mlađe, pa ovogodišnji nastup u ovoj ligi koriste za prikupljanje iskustva i igranje protiv ženskih ekipa, jer u natjecanju u KZŽ-i igraju sa dječacima.

Nakon pet uvodnih poraza, konačno je stiglo i vrijeme za pobjedu. Zagičice Mladosti MB su u svom šestom nastupu igrale protiv imenjakinja Mladosti iz Buzina. Iako su protivnice starije i fizički dosta superiornije, ovaj puta Zagičice Mladosti MB stigle su do prve pobjede i to sa 6:1. Četiri gola postigla je Amalija Žukina, a po jedan Lora Fijan i Jana Kožić.

Nakon toga Mladost MB je odigrala i sedmu utakmicu i izgubila od Sesvetskog Kraljevca sa 2:10. Oba gola za Mladost postigla je Amalija Žukina. U ovoj ligi Mladost MB će odigrati još tri utakmice, jednu protiv Mladosti Buzin i dvije protiv ekipe SuLa-Posavje.

Inače, na ovoj ligi uspostavljena je i suradnja NK Coerver Savica, pa će tako obje ekipe na zajedničke pripreme u Zadar od 24. do 27. veljače. 

Još članaka iz "Sport"

Facebook